Teminatla serbest kaldığı gün babasını kaybetti

82
reklam alani

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis ekiplerinin düzenlediği operasyon sonucunda tasarruflarında kokain ve hintkeneviri türü uyuşturucu madde ile yakalanarak tutuklanan Reşit Sağıroğlu ve Ahmet Gulle, haklarında yürütülen polis soruşturması tamamlandığı için dün teminat maksadıyla mahkemeye çıkarıldı.

Zanlı Reşit Sağıroğlu hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilirken, zanlı Ahmet Gulle ise teminatla serbest bırakıldı. Babası Derviş Gulle’nin dün sabah hayatını kaybettiğini mahkeme çıkışında öğrenen Ahmet Gulle’yi sakinleştirmek mümkün olmadı. Teminatla serbest kalmasının ardından babasının hayatını kaybettiğini öğrenen zanlı Ahmet Gulle, sinir krizi geçirdi. Yakınları tarafından sakinleştirilmeye çalışan Gulle’nin feryatları mahkeme koridorlarında yankılandı.

Teminata bağlandılar

Yargıç Mesut Mesutoğlu, KKTC vatandaşı olmayan zanlı Reşit Sağıroğlu’nun, yargılanıncaya değin bir ayı geçmeyecek süreyle Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesine, zanlı Ahmet Gulle’nin ise yurtdışına çıkışının yasaklanıp en yakın polis karakoluna hafta iki kez ispat-ı vücut yapmasına, tüm kimlik ve seyahat belgelerine el konulmasına, KKTC vatandaşı bir kişinin lehinde 50 bin TL’lik kefalet senedi imzalaması ve 100 bin TL’lik şahsi teminat senedi imzalaması karşılığında serbeste kalmasına emir verdi.

Paylaş