Recep Tayyip Erdoğan: Kuveyt’in İsrail zulmü karşısındaki tutumu önemli

2
Recep Tayyip Erdoğan: Kuveyt
reklam alani

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuveyt Devlet Emiri Şeyh Mişal El Ahmed El Cabir El Sabah ile görüştü; “Kuveyt’in İsrail zulmü karşısındaki tutumu önemli” dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan, Cumhurbaşkan Erdoğan ile es-Sabah’ın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki baş başa ve heyetler arası görüşmelerinin ardından açıklama yapıldı.

Açıklamaya göre, Kuveyt Emiri’nin Türkiye ve Kuveyt arasındaki diplomatik ilişkilerin tesisinin 60’ıncı yıl dönümünde gerçekleştirdiği ziyaret esnasında yapılan görüşmede, iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari ilişkiler ayrıntılı bir biçimde ele alındı.

İsrail’in Gazze’de masum Filistin halkına yönelik saldırıları da görüşmenin gündem başlıkları arasında yer aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan; Kuveyt’in İsrail zulmü karşısındaki tutumunun önemli olduğunu, bu duruşun Filistin davasına güç kattığını, Türkiye’nin başından beri kalıcı ateşkesin tesisi için çaba gösterdiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, İslam dünyasının bölgenin huzur ve refahı için birlik içinde 1967 sınırlarında, başkenti Doğu Kudüs olan, bağımsız, egemen ve coğrafi bütünlüğe sahip bir Filistin Devleti’nin kurulması için çalışması gerektiğini ifade etti.

Körfez İşbirliği Konseyi ile Türk Devletleri Teşkilatı arasında iş birliği geliştirmenin önemini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuveyt’in bu çalışmalara desteğinin önemli olduğunu, bunun yeni fırsat pencerelerinin açılmasını temin edeceğini belirtti.

Görüşmeler sonrası Kuveyt Emiri es-Sabah’a Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Türkiye Cumhuriyeti Devlet Nişanı tevcih edildi.

Paylaş