Devrim Barçın: Asgari ücretliden çalınan bin 88 TL’yi ‘hırsızlık’ olarak niteliyorum

1
Devrim Barçın
reklam alani

CTP Milletvekili Devrim Barçın, yüzde 56.76 oranındaki hayat pahalılığının asgari ücretliye yansıtılmadığını hatırlatarak, “Çalınan bin 88 TL’yi hırsızlık olarak niteliyorum” dedi. Barçın, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre’nin özel kalem müdürlüğü görevinden alınan Mustafa Çaluda’nın Töre’ye iletişim ve medya konularıyla ilgili ilgilenmesi için sözleşmeli şekilde istihdam edildiğini kaydetti.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Devrim Barçın, Meclis kürsüsünde açıklamalarda bulundu.

“ASGARİ ÜCRETLİDEN ÇALINAN BİN 88 TL’Yİ ‘HIRSIZLIK’ OLARAK NİTELİYORUM”

Asgari ücretlinin cebinden alım gücünün çalındığının altını çizen Barçın yüzde 56.76 hayat pahalılığı varken, asgari ücretliye hayat pahalılığının yüzde 41 yansıtıldığını hatırlattı. Aradaki farkın bin 88 TL olduğunu ifade eden Barçın, asgari ücretlinin elinden çalındığı söyledi ve bunu ‘hırsızlık’ olarak nitelediğine vurgu yaptı.

“GÖREVDEN ALINAN ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ, İLETİŞİM KONULARI İÇİN SÖZLEŞMELİ İSTİHDEM EDİLDİ”

Bu siyasetin asgari ücretlinin alım gücünü düşürdüğünü kaydeden Barçın, “Kaynak yok diyenlerin nasıl yandaş istihdamı yaptığını görüyoruz” dedi. Özel kalem müdürlüğü görevinden alınan Mustafa Çaluda’nın Cumhuriyet Meclisi’ne yeniden istihdam edilğine işaret eden Barçın, “Meclis Başkanı’na iletişim ve medya konularında sözleşmeli istihdam edildi” ifadesini kullandı.

Paylaş