Halkın Partisi (HP), Aygün köyünü ve Lefkoşa Marmara bölgesini ziyaret etti.

    21
    reklam alani

    Ziyaretlerde HP Başkanı Özersay’a HP Genel Sekreteri Tolga Atakan, İskele İlçe Başkanı Mesut Genç ve Lefkoşa İlçe Başkanı Eylem Deliceırmak eşlik etti.  Ayrıca Merkez Yürütme Organı (MYO) üyesi, ekonomist Kemal Bağzıbağlı ve Parti Meclisi (PM) üyesi avukat Cemre Günsel Esengin de vatandaşların ekonomi ve hukuk konusundaki sorularını yanıtlayarak, tartışmalara katkıda bulundu.

    HP’den yapılan açıklamaya göre, Özersay, ziyaretlerde yaptığı konuşmalarda, ülke sorunlarını çözmek için iki ana hedefle yola çıktıklarını ifade etti. Özersay, “Birinci hedef, ülkedeki sorunların temelinde yatan partizanlığı ortadan kaldıracak, kamuda verimliliği artırarak tüm halka kaliteli hizmet verilmesini sağlayacak, ekonomide yatırım iklimini iyileştirecek, hukukun üstünlüğüne dayalı, gerçek anlamda şeffaf ve hesap verebilir olan iyi yönetimi yaratmaktır. İkincisi ise, sosyal devlet anlayışı çerçevesinde sosyal adaletin sağlanmasıdır” dedi.
    Halkın, yıllardır gelmiş geçmiş tüm hükümetler tarafından defalarca kandırıldığını savunan Özersay, şöyle devam etti:

    “Biz halkımıza yapamayacağımız vaatlerde bulunmuyoruz. Alanlarında uzman kişilerden oluşan ekiplerimiz ve ülkenin her yanındaki gönüllülerimiz ile hedeflerimiz doğrultusunda çalışıyor, sorunların halli için hazırlıklarımızı yapıyor ve kapsamlı çözüm önerilerimizi bugünden kamuoyu ile paylaşıyoruz”

    BAĞZIBAĞLI: “HALKIMIZA KAPSAMLI BİR EKONOMİK VİZYON SUNUYORUZ”

    HP’nin ekonomiye dair politikaları hakkındaki bir soruya cevap veren MYO üyesi ekonomist Kemal Bağzıbağlı, ekonomiye verdikleri önemin yetmiş sayfalık parti programının önemli bir kısmını ekonomiye ayırmış olmalarından belli olduğunu söyledi.

    Bağzıbağlı, “Ekonomimizin öncü sektörleri olan yüksek öğrenim ve turizme ek olarak bilişim sektörünü oluşturmak ve geliştirmek vizyonumuz dahilindedir”  dedi.

    Ekonomik kalkınmayı bir plana dayandırmanın Anayasal zorunluluk olduğunu dile getiren Bağzıbağlı, yirmiden fazla çalışma grubuyla kendilerinin bu planlamayı yaptığını belirtti.

    Bağzıbağlı, yıllardır kamu kaynaklarının israf edildiğini ve büyük ve sürdürülmesi imkânsız bütçe açıkları verildiğini belirterek, bu yetmezmiş gibi, Türkiye’den sağlanan hibe ve fon kaynakları bile proje üretilemediğinden dolayı ya da ihale şartnamesi hazırlanamadığı için kullanılamadığını anlattı.

    Bağzıbağlı, sadece 2016’da bu şekilde kullanılamayıp da geri giden kaynak tutarının 675 milyon TL olduğunu söyledi.

    “E-devlete geçmek yatırım iklimini iyileştirmek için olmazsa olmazdır” diyen Bağzıbağlı, iş yapabilirliği artırmanın ekonomiye önemli bir canlanma sağlayacağını da söyledi.

    ESENGİN: “TEBLİĞ VE İCRADA HIZLI VE ETKİLİ BİR SİSTEM OLUŞTURACAĞIZ”

    Hukuk ve yargı konusunda HP’ninvizyonunun ne olduğu sorusuna ise PM üyesi Av. Cemre Günsel Esengin yanıt verdi.

    Esengin, yargının en önemli sorunlarından biri mahkeme kararlarının uygulanmaması olduğunu söyleyerek, “ Bu sorunun giderilmesi için tebliğ ve icra müesseselerinde gerekli değişiklikler yapılmalıdır” dedi.

    Göreve geldiklerinde kişilerin haklarını daha hızlı elde etmesinin önünü açacaklarını belirten Esengin, yargıya ayrılan bütçenin yargının sorunlarını çözmek, daha hızlı, modern ve etkin bir yargılama sistemi kurmak için yeterli olmadığını, mahkemelerin mali açıdan daha doğru bütçelendirilmesi için de projeleri olduğunu ortaya koydu”

    Paylaş