Uyusturucu sanığı Postacıoğlu 2 yıl hapse mahkum edildi

45
Uyusturucu
reklam alani

Güney Kıbrıs’tan 295 gram ağırlığında uyuşturucu madde ithal eden ve Narkotik operasyonunda söz konusu maddeler ile yakalanan sanık İsmet Postacıoğlu Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı.

Narkotik operasyonu ile 2018 yılı Mart ayında tasarrufunda 295 gram 420 miligram sentetik cannabinoid türü uyuşturucu ile yakalanan ve Güney Kıbrıs’tan ithal ettiği tespit edilen sanık İsmet Postacıoğlu’nun Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde süren yargı süreci tamamlandı.

“Kanunsuz uyuşturucu madde ithali” ve “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” davalarından yargılanarak suçlu bulunan sanık Postacıoğlu, 2 yıl hapis cezasına mahkum edildi.

“HEM ISLAH EDİCİ HEM TOPLUMU KORUYUCU CEZA VERİLMELİ”

Sanık Postacıoğlu hakkındaki davanın kararını Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Heyet Başkanı Fatma Şenol okudu. Kararında hem sanığı ıslah edip topluma kazandıran hem de toplumu koruyan uygun cezayı bulmanın önemli olduğunu belirten Şenol, toplum bireylerine fazla zarar vermeyen, tekrarlama ve yaygınlaşma ihtimali olmayan suçlarda ceza tespit ederken sanığın ıslahına öncelik vermek gerektiğini kaydetti.

Türü ne olursa olsun uyuşturucu davalarında denetimli serbestlik yasasından faydalanma hakkı bulunmayan sanıklara ceza takdir edilirken kamu menfaatinin göz önünde bulundurulması gerektiğini belirten Şenol, bu tür suç işleyenlere ibret verici olması nedeniyle hapislik cezası dışında bir ceza verilmemesi gerektiği kanaatinde olduklarını açıkladı.

Şenol, sanığın ithal edip tasarrufunda bulundurduğu uyuşturucu türünün sentetik cannabionoid olup miktarının 295 gr 420 mlgr olduğunu anımsatarak, sentetik cannabionoid türü uyuşturucunun kimyasal bir uyuşturucu türü olduğunu ve insan sağlığı için son derece zararlı bir uyuşturucu türü olduğunun bilindiğini kaydetti.

Sanık aleyhindeki tüm ağırlaştırıcı faktörleri ve hafifletici sebepleri dikkate aldıktan sonra bu tür suçların yaygınlığını, kamu menfaatinin ön planda tutulması gerektiği belirten Şenol, sanığın oy birliği ile 24 ay hapis cezasına mahkum edildiğini açıkladı.

Paylaş