Silahlardan sonra bombalı düzenek bulundu.

33
reklam alani

Dipkarpaz’da operasyon yapan polis, yasadışı silah ve mühimmattan gözaltına aldığı O.Ç. ile ilgili soruşturmasında, zanlının bir ambara 1915 yapımı el bombasını, açma koluna tel bağlayıp gererek bir kişiye tuzak kurduğunu tespit etti.

Dipkarpaz’da önceki akşam Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekiplerince yapılan operasyonda silah ve mermi ele geçirildi. Polisten yapılan açıklamaya göre, operasyonda,  O.Ç.’nin (E-39) kullanımında bulunan araçta yapılan aramada, bir adet 9 mm çapında kurusıkı tabanca, 9 mm çapında 20 adet canlı kurusıkı mermi, havai fişek atmak için tasarlanmış 1 tabanca ile 11 adet canlı av tüfeği fişeği bulundu. Polisin yaptığı ileri soruşturmada, zanlının 1915 yılı yapımı el bombasıyla, düzenek kurarak 4 Mayıs’ta Dipkarpaz sakini Ercan Zengin’i öldürmeye çalıştığı ortaya çıktı.

Zanlı sayısı üçe çıktı

Polis, zanlı O.Ç.’nin kurusıkı tabancayı 2017 yılı Mayıs ayı içerisinde O.T.’den, havai fişek atan tabancayı ise 2018 yılı Nisan ayı içerisinde B.D.’den aldığını itiraf etmesi üzerine iki zanlıyı tespit ederek tutukladı. Üç zanlı dün İskele Kaza Mahkemesi’nde yargıç huzuruna çıkarıldı. Meselenin tahkikatını yürüten Polis Mensubu Hasan Selvili, mahkemeye olayla ilgili bilgi aktardı.

Ambara düzenek kurdu

Selvili zanlı O.Ç. ile ilgili yaptığı tahkikatta önemli bulgulara ulaştığına vurgu yaptı. Selvili, zanlının 4 Mayıs’ta Dipkarpaz sakin Ercan Zengin’i öldürmek maksadıyla bala dolu ambarına, 1915 yapımı el bombasını, açma koluna tel bağlayıp gererek tuzak kurduğunu tespit ettiklerini, el bombası ve düzeneği emare olarak aldığını belirtti. Selvili, zanlının evinde yapılan aramada ise 75 gram ağırlığında barut bulduklarını bildirdi.

Meselenin önemine ve soruşturmanın genişlediğine vurgu yapan tahkikat memuru, her 3 zanlı aleyhine birer gün tutukluluk emri verilmesini talep etti. Önündeki şahadeti değerlendiren yargıç, zanlıların 1 gün süreyle poliste tutuklu kalmalarını emretti.

Paylaş