Taktiksel düşünme zamanı geldi.

38
reklam alani

Denktaş da İrsen Küçük’e rahmet dileyerek başladığı konuşmasında Dome Hotel’in 11 yıl önce bu şekilde işletilmesine karşı olduğunu ifade ederek, bu süre içerisinde gördükleri nedeniyle 3 yıldır destek verdiğini belirtti.

İhaleye çıkılmalıydı kararı verilirse, tüm devletin tahsis ettiği alanları için ihaleye çıkılacağını kaydeden Denktaş, bunun olmasının yatırımların önüne geçeceğini söyledi.

Maliye Bakanı Serdar Denktaş, zamanında Dome Hotel’in ucuz verildiğini ancak o zamanlar zarar eden bir işletme olduğuna işaret ederek, gelinen aşamada ise iyi bir anlaşma yapıldığını ve tamamı yerli olan bir işletmenin devamının sağlanacağını kaydetti.

Sağ-sol düşüncesinden çok doğru yönde giden kuruluşların daha iyiye gitmesi için katkı koymak gerektiğini söyleyen Denktaş, binanın belli bir süre sonra yıkılacak eleştirilerine karşılık “Eğer bir ihtiyaç varsa vakıflar ve devlet gerekeni yapar” yanıtını verdi.

Denktaş, Güney Kıbrıs’taki bir partiden AP adayı olan Niyazi Kızılyürek’in KKTC’de oy toplamak için dolaşmasını kabul edemeyeceğini söyledi. Bunu önemsemediğini kaydeden Denktaş, “Önemsememeye çalıştım ve sessiz kaldım. Tescil edilmiş bir gerçek var ki Kıbrıs’ta iki ayrı demokrasi vardır ve bu unutulmamalıdır” dedi.

Biraz daha taktiksel düşünme zamanının geldiğini kaydeden Denktaş, “Rum tarafının attığı her adım Kıbrıslı Türkleri birbirine düşürmeye yönelik” dedi.

Paylaş