500 bin lirası, sahte imzalarla banka tarafından gasp edildi.

431
reklam alani

Capital Bank’a yatırdığı 500 bin lirası sahte imzalarla banka tarafından gasp edilen Erkan Kara için polis bir türlü harekete geçmiyor.

Kara, 2018 yılında şube müdürü Mustafa Gülcan’ın bu parayı zimmetine geçirdiğine yönelik kendisine bir yazılı beyanname verdiğini, bankanın sahibi Tekin Arhun’un ise “Sessiz kal mağduriyetin giderilecek” demesine karşın bugüne kadar parasını alamadığı gibi banka tarafından aleyhine dava açıldığını belirtti

Erkan Kara isimli vatandaş, Capital Bank’ın İskele şubesindeki vadeli hesabındaki parayı, banka müdürü Mustafa Gülcan’ın zimmetine geçirdiğini söyledi. Kara, mağdurlardan biri olduğunu Capital Bank sahibi Tekin Arhun’dan öğrendiğini ifade etti

Kara, “Tekin Arhun bana, mağdurlardan biri sizsiniz ama rica ederim duyulmasın. Biz İskele şubesi müdürü Mustafa Bey ile görüştük, toplantı yaptık ve mağduriyetiniz giderilecektir. Bu bankayı kurmak için çok emekler sarf ettik çok bedeller ödedik. Bankanın prestijinin sarsılmasını istemiyoruz dedi” şeklinde konuştu

“Bu olaylar 2017’nin sonu gibi oldu. Mustafa Gülcan beyannameyi bana 2018 yılının Nisan ayında verdi. Yani 13-14 ay hiçbir şey olmadı. Mahkemeye verdiğim halde dava görülmedi hep ertelendi. Lefkoşa’dan İskele’ye gelen mali polisler ifademi aldı, şikâyetçi oldum ama herhalde dosya bile açmadılar”

“Sadece benim vadeli hesaplarımı değil, 29 değişik hesabı da boşaltarak birçok insanı mağdur ettiler. Dekont makinesi bozuktur gerekçesi ile boş dekontları imzalattırdılar. Capital Bank, ben şikâyetçi olduktan 2-3 ay sonra benden şikâyetçi oldu. Sen bu kadar zaman neden bana dava açmadın da ben senden şikâyetçi olduktan sonra bana dava açıyorsun? Neymiş, elinde borç aldığıma dair senetler varmış. Bankada 500 bin lira civarında param var. İhtiyacım olsa TL’nin vadesini kırarım paramı çeker kullanırım, senden neden borç alayım?”

“Tekin Arhun’un kızı, bankanın da avukatıdır. 12 Şubat’ta mahkeme vardı, kâğıtta 12 yazan yeri karalayıp 13 yazdı ve benim avukatımı yanılttı. Mahkeme ve benzeri yerlerde banka sahibi Tekin Arhun’un üst kademelerde adamları var. Poliste ise Tekin Arhun hakkında yapılan şikâyetleri kapatmaya çalışıyorlar.  Polis Genel Müdürü Süleyman Manavoğlu’nun gelininin de Tekin Arhun’un yanında müdür olarak görev yaptığını herkes biliyor”

Kaynak Yeni BAKIŞ 

Erkan Kara isimli vatandaş, Capital Bank’ın İskele şubesindeki vadeli hesabındaki parayı, Banka Müdürü Mustafa Gülcan’ın zimmetine geçirdiğini söyledi. Kara, mağdurlardan biri olduğunu Capital Bank sahibi Tekin Arhun’dan öğrendiğini ifade etti. Kara, Banka Müdürü Gülcan’ın parayı zimmentine geçirdiğine yönelik kendisine  2018 yılı içinde yazılı beyanname verdiğini kaydetti. Kara, emekli bir öğretmenin ise 650 bin TL parasının çalındığı bilgisinin de kendisine ulaştığını belirterek, “Benim gibi birçok kişiyi mağdur ettiler. Banka Müdürü 29 farklı hesaptaki tüm paraları boşalttı” dedi.

“Mağdurlardan biri olduğumu Tekin Arhun’dan öğrendim”

Kara, “2017 Aralık ayı içerisinde Capital Bank’ın İskele şubesindeki hesaplarda oynama var diye bölgede söylenti duymaya başlamıştım. Bu söylentileri duymaya başladığımda ben Banka Sahibi  Tekin Arhun’a ulaşmaya çalıştım. Galerisine gittim, hatta eylül ayı sonunda ondan araba da almıştım. Orada önceden tanıdığım biri vardı ve ona “sizin patrona ulaşmak istiyorum, banka hesaplarında sorun mu var?” dedim. Numaramı aldı ve Tekin Arhun’a verdi. Tekin Arhun beni aradı ve mağdurlardan biri olduğumu ondan öğrendim” dedi.

“Tekin Arhun mağduriyetim giderilecek diye söz vermişti”

“Tekin Arhun bana, duyduklarınız doğrudur mağdurlardan biri sizsiniz ama rica ederim duyulmasın. Biz İskele şubesi müdürü Mustafa Bey ile görüştük, toplantı yaptık ve mağduriyetiniz giderilecektir. Bu bankayı kurmak için çok emekler sarf ettik, çok bedeller ödedik. Bankanın prestijinin sarsılmasını istemiyoruz dedi. Aramızda kalsın, söz veririm mağduriyetiniz giderilecek dedi. Ben de tamam Tekin Bey size güveniyorum dedim ve telefonu kapattık. Aradan 3-5 ay geçti ve bir şey olmadı.”

“Banka paramı çaldı diye polise şikâyette bulundum”

“Ben Londra’daydım ve ona Whatsapp’tan mesaj gönderdim. Mesajı okudu ancak bana cevap vermedi. Madem öyledir ben Kıbrıs’a gelip polise gideceğim ve senin bankanı paramı çaldı diye şikâyet edeceğim diye yazdım. 1 hafta sonra Kıbrıs’a geldim ve İskele Polis Müdürlüğü’ne gittim. Lefkoşa Mali polis şubesi ekipleri de oradaydı. Onlara ifade verdim ve banka defterlerinin kopyalarını aldılar. Onun öncesinde İskele’de Banka Müdürü Mustafa Gülcan ile görüştüm. “Bu hatayı sen yapmadın mı?” dedim, “yaptım” dedi. “Ne yaparsan yapacaksın, senin patronun bana söz verdi, sözünü tutmadı. o sahtekârın Allah’ıdır” dedim. “Ona güvenmem artık, gidip bir kâğıt yapacaksın ve ne yaptığını itiraf edeceksin. Yarın da mahkeme olacak çünkü ben polise şikâyete gittim” dedim.

“Mahkemeye verdiğim halde dava görülmedi hep ertelendi”

“O da gidip beyannameyi yaptı. Bu olaylar 2017’nin sonu gibi oldu. Beyannameyi 2018 yılının Nisan ayında yaptı. Yani 13-14 ay hiçbir şey olmadı. Mahkemeye verdiğim halde dava görülmedi, hep ertelendi. Lefkoşa’dan İskele’ye gelen mali polisler ifademi aldı, şikâyetçi oldum ama herhalde dosya bile açmadılar. Geçen gün avukat mali polisle telefonda görüştü ve polis telefonda çelişkili konuştu. Avukat, “Erkan Kara’nın şikâyetini siz mi aldınız” diye sordu, polis de “evet ben aldım” dedi. Sonra “sanırım ben almıştım” dedi. Avukat “peki dosya ne oldu, savcılığa gönderdiniz mi?” diye sorunca, “çavuş ilgilenir, çavuş gönderdi yani galiba gönderdi” diyerek çelişkili konuştu. Ardından da avukata “Erkan Kara bize şikâyette bulundu mu?” dedi. Avukat dedi ki “sen az önce ifadeyi ben aldım demedin mi?” Avukatta ses kayıtları da var.”

“Capital Bank İskele şube müdürü sadece benim değil 29 değişik hesabı da boşalttı”

“Ben de şimdi hakkımı aramak istiyorum. Yeni Bakış’ın tarafsız bir gazete olduğunu bildiğim için sesimi buradan duyurmak istiyorum. Capital Bank İskele şube müdürü sadece benim vadeli hesaplarımı değil, 29 değişik hesabı da boşaltarak birçok insanı mağdur etti. Dekont makinesi bozuktur gerekçesi ile boş dekontları imzalattırdılar. Capital Bank, ben şikâyetçi olduktan 2-3 ay sonra benden şikâyetçi oldu. Sen bu kadar zaman neden bana dava açmadın da ben senden şikâyetçi olduktan sonra bana dava açıyorsun? Neymiş, elinde borç aldığıma dair senetler varmış. Bankada 500 bin lira civarında param var. İhtiyacım olsa TL’nin vadesini kırarım paramı çeker kullanırım, senden neden borç alayım. Param varken ben aptal mıyım da senden borç para alacağım?”

“Capital Bank’ın avukatı benim mahkeme kâğıdımın üzerindeki tarihi karalayıp değiştirdi”

“Tekin Arhun’un kızı bankanın avukatıdır. Geçen gün mahkemeye geldi. 12 Şubat’ta mahkeme vardı, kâğıtta 12 yazan yeri karalayıp 13 yazdı ve benim avukatımı yanılttı. Mukayyitlikteki memurlara, avukatım gelmeden önce “mahkemem bugündür” dedim. “Hayır, dündü” dediler. “Sen bu evrakı mühürlediğinde bunun karalanmış olduğunu görmedin mi?” diye sordum, “sen burada ne için memursun? doğrusunu öğrenip bileceksin ve öyle mühürleyip vereceksin” dedim. Avukatım geldi ve onu yargıca şikâyet etti. Yargıç da eğer Capital Bank’ın avukatı bir sahtecilik yapmışsa bu evrakta, ona dava açılacak dedi ve öyle kaldı.”

“Benim gibi birçok kişi aynı mağduriyeti yaşamaktadır”

“Capital Bank KKTC’nin yerel bankası olması nedeniyle güven duyduğumuz bir bankaydı. Yıllarca çalıştığımız tüm birikimimizi güvenerek Capital Bank’a yatırdık. Capital Bank içerisinde dönen yolsuzluklardan dolayı tüm paramız kaybolduğu gibi üstüne de mağduriyet yaşamaktayız. Benim gibi birçok kişi aynı mağduriyeti yaşamaktadır. Mahkeme ve benzeri yerlerde Banka Sahibi Tekin Arhun’un üst kademelerde adamları bulunmaktadır. Polis teşkilatı içerisinde hiç kimse Tekin Arhun hakkında yaptığımız şikâyeti iyi araştırma yapmadan kapatmaya çalıştı. Sonradan öğrendiğim Polis Genel Müdürü Süleyman Manavoğlu’nun gelininin Tekin Arhun’un yanında müdür olarak görev aldığı ve bundan dolayı hakkımızı düzgün arayamadığımızdır.”

“Sahtekârlık yapabilecek kadar cesarete sahipler”

“Mahkeme ve banka evraklarının üzerinde bile sahtekârlık yapabilecek, benim sahte imzamı atabilecek cesarete sahipler. Tekin Arhun’un önceden de bilindiği gibi banka evrakının üstüne sahte imza atarak, Lefkoşa mahkemesi’nde yargıç tarafından tespit edilen ve sahte evraktan dolayı hakkında davası var. Bunca yıl çalışmış kazanmış olduğum birikimimi Capital Bank’a kaptırmak benim kaldırabileceğim bir yük değil. Bu işi sürekli takip edeceğimi, sesimi basında duyuracağımı, başkalarının da mağdur olmaması için herkesin bu konuyu bilmesini istiyorum.”

“Kurum yanlış kişiyi seçer ve o kişi hırsızlık yaparsa bu kurumun sorunudur”

“Hiçbir çalışan kurumun üzerinde değildir. Kurum yanlış kişiyi seçer ve o kişi hırsızlık yaparsa bu kişinin değil kurumun sorunudur. Polise ve Merkez Bankası’na bu yazının ihbar olarak kabul edilmesini talep ediyorum. Ayrıca İskele Kaza Mahkemesi’ndeki dava sürekli olarak erteleniyor ve halen görülmedi. Açelya Arhun’un, Tekin Arhun’un hem kızı hem avukatı hem de Capital Bank’ın avukatı olduğunu biliyoruz. Bu kişi mahkeme kâğıdı üzerindeki tarihle oynadı. Bu da Barolar Birliği tarafından ihbar olarak kabul edilsin. Hiçbir avukatın evrak üzerinde oynamaya hakkı yoktur.”

Paylaş