Aytaç Çaluda, ricacı olanları açıkladı..

121
reklam alani

Meclis Danışma Kurulu’nun oy birliğiyle kabul ettiği UBP Milletvekili Aytaç Çaluda’nın yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin özel bir komite kurulması, oy çokluğuyla onaylanırken Çaluda, meclis kürsüsünde 9 yıl önce ön izin ve ön izinden muafiyet gibi tüzüğe dayalı işlemler yaptığını anlatarak söz konusu işlemleri savcısından  hâkimine kadar evlerinde cezaya düşmüş çalışanlar için de, dönemin meclis başkanının sağlık merkezlerinde çalışanlar için de, Serdar Denktaş’ın ailesinden insanlar için de hatta dönemin Cumhurbaşkanı Talat’ın özel ricası ile bir dikimevinde çalışan insanlar için de yapmış olduğunu aktardı.

Kıbrıs Postası’ndan Vatan Mehmet ‘in haberi

“Her partiden herkese insaniyet gereği, mağdur olan ve sömürülen işçiler için bunu yaptık ve polise de hesap verdik” diyen Çaluda, çalışma izinlerinin eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sonay Adem döneminde hazırlanmış tüzükle verildiğine de işaret ederek, 2009’da  atandığında prosedürde değişiklik yapmadığını, aynı işlemleri devam ettirdiğinin altını çizdi.

2013’te geçici hükümet döneminde CTP’li Sonay Âdem’in görevi Aziz Gürpınar’a devrettiğini ve eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şerife Ünverdi, kendisi ve bir başka kişiyle ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunulacağının açıklandığını kaydeden Çaluda, seçimler öncesinde yapılan bu suçlamaların siyasi olduğunu söyledi.

“Soğan yemedik ağzımız koksun ama sen soğan yiyenlerin arasında oturuyorsun” şeklinde Başbakan Yardımcısı Özersay’a da hitaben de seslenen Çaluda, “Eğer yolsuzlukları konuşmak istiyorsak ve işlem yaptırmak istiyorsak 96’larda hava yollarıyla ilgili Sayıştaylık dosyaları var burada adı gecen bakanlar vekiller var. 2 yıl vekillik yapıp AVM sahibi olanlar vardır. PEYAK’ları batıranlar ne olacak dosyalar hala duruyor. KIB-TEK’te LED lambalar ne olacak? Otellere gazino izni verirken 2 milyon sterlin rüşvet yiyenleri de bilir bu toplum…” ifadelerini kullandı.

2013 geçici hükümet döneminde Teknokrat Bakan Aziz Gürpınar’ın 15-20 işlemi seçip tamamen siyasi kaygılarla 28 Temmuz seçimlerine 2 gün kala bunu siyasi nedenlerle gerçekleştirip basına da malzeme edildiğini anlatan Çaluda, “Eğer menfaat sağladımsa değil dokunulmazlık, vekillikten istifa ederim. Kimse ile kahve bile içmedim. Söz konusu teknokrat bakan şimdi nerede? Hangi üniversitede iş takibi yapıyor?” diye de sordu.

 

Paylaş