Poşet kullanımı, 17 günde yüzde 70 azaldı.

95
reklam alani

Çevre kirliliği yaratan market poşetlerinin 1 Aralık itibariyle ücretli olması, naylon poşet kullanımında hedeflenen azaltmayı sağladı.

Güney Kıbrıs’ta 6 ay önce başlayan uygulama sonucunda market poşeti kullanımının bu sürede yüzde 60 azalma gösterirken, Kuzey Kıbrıs’ta 17 günde yüzde 70 azalma gösterdiğini vurgulayan Çevre Dairesi Müdürü Abdullah Aktolgalı, hedeflerinin üzerine kısa sürede çıktıklarının altını çizdi.

Süpermarket İşletmecileri Platformu sözcüsü Tanser Nizam da, halkın karara saygı duyduğunu ve ilgi gösterdiğini belirtti.

Aktolgalı: Hedefimizin çok üzerine ulaştık

Çevre Dairesi Müdürü Abdullah Aktolgalı, KKTC’de kullanılan market poşetlerinin ücretli olması kapsamında ilk 3 ayda yüzde 50 azalma hedefini koyduklarını ifade ederek: “Uygulamanın 17’nci gününde yaptığımız araştırmalarda market poşetlerinin kullanımının yüzde 70 azaldığını gördük, bugün bu oranın daha da arttığını söyleyebilirim” dedi.

Vatandaşların bu konuda büyük hassasiyet gösterdiğini söyleyen Aktolgalı, halka teşekkür etti.

Aktolgalı, market poşetlerinden alınan ücretin belli bir kısmının ise kurulacak fonda toplanacağını ve bu parayla da çevre koruma projelerinin yapılacağını söyledi. Aktolgalı, diğer plastik ürünlerin kullanımının azaltılması için çalışma başlatacaklarını kaydetti.

Kıbrıs Gazetesi – İbrahim FEVZİOĞLU

Paylaş