Yenierenköy’de iki av köpeğini asarak öldürdüler.

98
reklam alani

Yenierenköy’de 2 av köpeğinin asılarak öldürüldüğünü açıklayan Altın Patiler Derneği, belediyelerin sorumlu olduğunu ve yerel yönetimlerin sorumluluklarını yerine getirmediğini belirtti.

 İki köpek Yenierenköy Çevre Yolu ile mezarlık bölgesi arasındaki ovalık alanda kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından aynı iple ağaca asılarak vahşice katledildi.

Olayın duyulmasının ardından yapılan vahşete sert şekilde tepki gösterdi.

Dernek yetkilileri Facebook sayfasından yaptığı paylaşımda, 2. defa meclise sunulan Hayvan Refahı Yasası değişiklik önerisi ile beraber da hayvana şiddetin karşılığı daha keskin bir şekilde uygulanabilecek olmasına rağmen hala daha hukuk komitesi tarafından bekletildiğini açıkladı.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı.

Bu memlekette hala daha hayvanların yaşam hakkını savunabiliyor olmak da bir sabır işidir. Bugün Yenierenköy’de 2 av köpeği asılarak öldürüldü.

Hayvanların yaşam hakkını savunan Hayvan Refahı Yasasi dediği gibi “sahipli hayvanlar, çipletme ve ruhsatlandırılma şartıyla sahibiyle yaşayabilir. ” Aynı zamanda çip ve ruhsatlandırma işlemlerini kontrol etmekle yükümlü olan yerler, yerel yönetimlerdir. Bu köpeklerin sahibinin kim olduğunun muğlak olmasının sebebi ise bu yasanın gerektirdiği sorumluluğu henüz yerine getirememiş belediyelerdir. Bu köpekler muhtemelen çipli, ruhsatlı olmuş olsalardı asılmayacaklardı. Çünkü kaydının bulunduğu bir daire ve belediye olacaktı. Asan kadar sahibi de suçlu olacaktı. Yada sahibiyse asan, belli olacaktı. LTB’nin ardından Yenierenköy Belediyesi’nin de yasanın gerektirdiği sorumluluğu yerine getireceğini duyduğum zaman sevindik ama görüyoruz ki tüm köpekler henüz çipletilmemiş, ruhsatlandırılmamış ki elini kolunu sallayan istediği hayvanın canını alabilecek cesarete sahip. Elbette bölgedeki her hanedeki hayvanların çip,ruhsat işleminin hemen bitmesini beklemiyoruz ama işlemlerin hızlandırılması gerektiğine hemfikir olmamız gerek.

2.kez meclise sunulan Hayvan Refahı Yasası değişiklik önerisi ile beraber da hayvana şiddetin karşılığı daha keskin bir şekilde uygulanabilecek olmasına rağmen hala daha hukuk komitesi tarafından bekletiliyor. Daha fazla bekletilmeden ilgili komitede görüşülürse bu memlekette hayvanlar da rahatlayacak.

 

Paylaş