Adam kaçırıp darp edip yaralamakla suçlanıyorlar

27
darp edip
reklam alani

Girne’de Şükrü Kaçmaz’ı kaçırıp darp ettiği gerekçesiyle tutuklanan zanlılar Mehmet Nuri Akşimşek, Mecnun Pervane ve Mustafa Dikbaş teminata bağlanarak serbest bırakıldı.

Girne’de husumeti olduğu gerekçesi ile konuşma bahanesi ile ev arkadaşı Şükri Kaçmaz’ı aracına aldıktan sonra Kaşlar bölgesine kaçıran Mehmet Nuri Akşimşek ve Kaçmaz’ı araç içerisinde birlikte darp ettikleri tespit edilen Mecnun Pervane ve Mustafa Dikbaş hakkındaki polis soruşturması tamamlandı.

Zanlılar haklarında başlatılan “Zorla insan kaçırma, yaralama ve ciddi darp” suçlaması ile ilgili soruşturmanın tamamlamasının ardında dün yeniden Girne Kaza Mahkemesi’nde yargıç karşısına çıkarıldı.

Polis yapılan şikayet üzerine başlatığı soruşturmasında, Mehmet Nuri Akşimşek’in 17 Mayıs 2021 tarihinde saat 05.00 raddelerinde Girne’de, ev arkadaşı olan ayni adreste sakin Şükri Kaçmaz ile aralarında ev konusunda bulunan husumeti konuşmak maksadı ile adı edilenin rızası ile konuşmak maksadı ile Evliya Çelebi sokak üzerinde aracına bindirdikten sonra, Girne’de Kaşkar bölgesine konuşmaya gittiği bir esnada, Girne’de sakin Mustafa Dikbaş ve Mecnun Pervane’yi de bahse konu araca alıp aralarında çıkan tartışma neticesinde aracın kapılarını kilitleyip adı edileni Karşıyaka Parkının doğusunda bulunan yarım inşaata kaçırdıktan sonra elleri ve ayakları ile Şükri Kaçmaz’ın vücudunun muhtelif yerlerine gelişi güzel vurup tasarruflarında bulundurdukları henüz tespit edilemeyen kesici bir cisim ile sağ bacak kısmına sürtmek sureti ile Kaçmaz’ı yaralayıp ciddi şekilde darp ettiklerini tespit etti.

Soruşturmanın, zanlıların etki edebileceği kısmının tamamlanmasının ardından zanlılar dün tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlandı.

Mahkeme, yurt dışına çıkışlarının yasaklanması, seyahat belgelerine el konulması, zanlıların 5’er bin TL nakdi teminat yatırmaları, her birinin 100 bin TL şahsi kefalet senedi imzalamaları koşulu ile serbest bırakılmalarına emir verdi.

Paylaş