MDP, bakanlıkların kullanmadığı fonların aktif hale getirilmesini istedi.

34
reklam alani

Milliyetçi Demokrasi Partisi (MDP), “birçok bakanlıkta uzun yıllardır kullanılmadan duran fonların aktif hale getirilmesini ve üretim ile istihdam alanlarında değerlendirilmesini” talep etti. 


Yazılı bir açıklamaya yapan MDP Başkanı Buray Büsküvütçü, “Ekonomik kriz döneminde sadece yeni zamlar yapan, piyasayı rantçı ve fırsatçıların insafına terk eden hükümet, bir an önce bakanlıklar bünyesinde bulunan ve yıllardır kullanılmayan fonları ülke insanımızın faydasına dokunur şekilde harekete geçirmelidir” ifadelerini kullandı.

Açıklamanın tam metni şu şekilde.

Milliyetçi Demokrasi Partisi (MDP) olarak, birçok bakanlıkta uzun yıllardır kullanılmadan duran fonların aktif hale getirilmesini ve üretim ile istihdam alanlarında değerlendirilmesini bekliyoruz.

Ekonomik kriz döneminde sadece yeni zamlar yapan, piyasayı rantçı ve fırsatçıların insafına terk eden hükümet, bir an önce bakanlıklar bünyesinde bulunan ve yıllardır kullanılmayan fonları ülke insanımızın faydasına dokunur şekilde harekete geçirmelidir.

Sadece çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığında 150 milyon Türk Lirası’na yakın kullanılmayan bir fon ödeneğinin bulunduğu bilgisi tarafımıza ulaştırılmıştır.

Buradan başbakana ve çalışma bakanına sormak isterim:

“Bu fon gerçekten orada kullanılmadan durmakta mıdır? Eğer duruyorsa, neden gerekli yasal düzenlemeleri bir an önce yapıp bu para ile yerli istihdamın önünü açmıyorsunuz? Neden yerel üreticilere destek sağlamıyorsunuz?

1 Mayıs günü ülkeyi yangın yerine çeviren, özel işletmeleri çalıştırmayan Çalışma bakanımız, aynı hassasiyeti neden bayram döneminde de göstermemiştir? Bayramda çalışan özel sektör emekçilerinin alacakları para veya aileleri ile geçirecekleri zaman, 1 Mayıs günü alacaklarından veya yapacakları tatilden daha mı değersizdir? Neden denetim yapılmamıştır? Sayın bakanın denetimden anladığı, arkadaşları ile birlikte Girne plaj ve otellerini gezip hesap ödemeden ayrılmak mıdır?”

Acemiliği üzerinden atamayan hükümetimizi bir an önce devlet ciddiyeti ile çalışmaya davet eder, süslü söylemler, cek-ler, cak-lar ile günü kurtarmak yerine, halkın yararına etkin ve fiili adımlar atmalarını bekliyoruz.

Bilinmesini isterim ki, halkımızın kaybedecek bir günü daha kalmamıştır. Ya seçim öncesi vaatlerinizi tutun, ya da sıcak koltuklarınızdan kalkıp, bir an önce ülkemizin önünü açın.

Paylaş