Spehar: Önemli haftalar bekleniyor, hazırlıklar yapılıyor

45
reklam alani

BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Elizabeth Spehar, “yakın gelecekte bizi önemli haftalar bekliyor ve bundan dolayı hazırlıklar yapıyoruz” dedi.

Spehar cuma günü Nikos Anastasiades ile yaptığı görüşmenin ardından açıklamada bulunarak yukarıdaki açıklamayı yaptı.

BM Güvenlik Konseyi’nin gelecek toplantısı ve BM Genel Sekreteri’nin görevlisi Jane Hall Lute’nin taraflarla yapacağı istişareler ışığında Anastasiades ve diğer yetkililerle görüşmelerde bulunduğunu ifade eden Spehar, “yakın gelecekte önemli haftalar için hazırlıklarımızı yapıyoruz” dedi.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in (BMGS)  Jane Holl Lute’den Kıbrıs sorunundaki ilgili taraflarla istişarelerde bulunmasını istediğini ifade eden yetkili,  Lute’nin tarafların Cransa Montana Konferansının ardından düşüncelerini öğrenmek amacıyla tüm ilgili taraflarla istişarelerde bulunacağını söyledi.

BMGS’in gelecek adımları hakkında bir soruya Spehar, “adım adım devam etmeliyiz;  Lute ilk önce iki lider ve devamla diğer taraflarla istişarelerde bulunacak ve BMGS’yi bilgilendirecek. Atılacak olan sonraki adım üzerindeki karar Genel Sekreter tarafından alınacak” dedi.

Eylül ayında Kıbrıs sorununda hareketlilik olup olmayacağı ile ilgili bir soruya yetkili, “takvim yok,  Lute Temmuz ayında adaya geliyor ve devamı görüşeceğiz” dedi.

Paylaş