İki isimde aynı mesajı verdi.. Kıbrıs’ı yeniden birleştirmek için mücadele edeceğiz

48
reklam alani

Güney Kıbrıs’ta 4 Şubat tarihinde yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda %55,99 oranında oy alan Nikos Anastasiades yeniden seçildi.

Seçimlerde diğer aday Stavros Malas, %44,01 oranında oy aldı.

Yeniden seçilen Anastasiades, tüm Kıbrıslıların Cumhurbaşkanı olarak görevine devam edeceğini söyledi.

Lefkoşa’daki Seçim ofisinde açıklamada bulunan Anastasiades, seçim sürecinin tamamlandığını ve seçim kampanyası sırasında “söylenen her neyse, geçmişe ait” diye ifade ederek “yarın yeni bir gün, yeni bir dönem başlıyor” dedi.

Anastasiades, halkın herkesten işbirliği ve birlik içerisinde bulunmasını arzu ettiğini belirterek “yalnız işbirliği ve birlik içerisinde bulunarak karşı karşıya olduğumuz sorunları ele alabiliriz” dedi.

Herkes ile işbirliğinde bulunmaya hazır olduğunu teyit eden Nikos Anastasiades, “bu akşam kazananlar ve kaybedenler yok. Kazanan tek Kıbrıs’ımızdır” diyerek Kıbrıs halkının kendi kararını verdiğini söyledi ve kendisine güven gösterenlere teşekkürlerini iletti.

Stavros Malas ile diğer siyasi güçlere teşekkürlerini ileten Anastasiades, mükemmel bir süreç nedeniyle tüm çalışanlara; İçişleri Bakanlığına,  İçişleri Bakanlığı memurlarına, Kıbrıs Polis Müdürü ile polis memurlarına teşekkür etti.

Son beş yılda Cumhurbaşkanı olarak sağladığı işbirliği ile Kıbrıs’ı bir çok çıkmazdan kurtarmayı başardığını ifade eden Anastasiades, çağdaş, sosyal bir devlet için tüm siyasi kuvvetlerle temaslarda bulunmaya devam edeceğini vurguladı.

“Bugün karşı karşıya bulunduğumuz en büyük sorun Kıbrıs sorunudur” diye vurgulayan Anastasiades, kararlılıkla “ortak hedefimize varmak amacıyla çalışmaya devam edeceğim” dedi.

Anastasiades, “amacımız Kıbrıs’ı yeniden birleştirmek ve adayı çağdaş bir Avrupa ülkesine dönüştürmektir. Garantiler ve müdahale hakları ve yabancı orduların olmadığı bir ülke” dedi.

 

Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olan Stavros Malas,  cumhurbaşkanlığı görevine seçilen Nikos Anastasiades’e iyi çalışmalar dilerek “Kıbrıs’ımıza dikkat etsin” dedi.

Kendini destekleyen herkese teşekkür eden Malas, “kendi mücadelesini verdiği için ve kendi bedelini ödendiği için” özellikle ailesine teşekkür etti.

Seçimlerin sonuçlarının açıklanmasının ardından açıklamada bulunan Malas, Kıbrıs halkının kararına saygı duyduğunu ve Anastasiades ile telefonda konuşarak tebriklerini ilettiğini söyledi.

Sonuçların hayal kırıklığı yaratan sonuçlar olduğunu ifade eden Malas, ancak sonuçlara saygı duyduğunu ve Kıbrıs’ın yeniden birleşmesi, sosyal adalet, çalışanların hakları, kadınların hakları, gençlerin geleceği, demokrasi ve kalkınma amacıyla verilen mücadeleye devam edileceğini vurguladı.

Malas,  sonuçlara rağmen kendisinin Kıbrıs ve Kıbrıs halkının çıkarları için mücadele etmeye devam edeceğine işaret etti.

Paylaş