Akıncı: Cumhuriyetin ilanı başka uluslar için de örnek oluşturdu

87
reklam alani

Cumhurbaşkanı Akıncı, Kurtuluş Savaşı’ndan sonra Cumhuriyetin ilanının, Türkiye için ilerleme ve uygarlık doğrultusunda yeni bir yol açtığını belirterek, birçok başka ulus için de örnek oluşturduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Akıncı, Lefkoşa’daki Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 94. Yılı kutlamalarında, Atatürk Anıtı’na çelenk sunarak anıt özel defterini imzaladı.

Cumhurbaşkanının, Türkiye’nin laik, demokratik nitelikli bir Cumhuriyet olarak Atatürk’ün işaret ettiğin çağdaş uygarlık yolunda gelişmeye devam edeceği inancını ifade ettiği mesajı şöyle:

“Aziz Atatürk,

‘En büyük eserimdir’ dediğin Türkiye Cumhuriyeti bugün 94. yaşına ulaşmış bulunuyor. Kurtuluş Savaşı’ndan sonra Cumhuriyetin ilanı, Türkiye için ilerleme ve uygarlık doğrultusunda yeni bir yol açmış, birçok başka ulus için de örnek oluşturmuştur.

Türk gençliğine armağan ettiğin Cumhuriyetin korunması ve durmaksızın çağdaşlık yolunda ilerlemesi, temel bir hedef olarak yerinde durmaktadır.

Türkiye’nin laik, demokratik nitelikli bir Cumhuriyet olarak işaret ettiğin çağdaş uygarlık yolunda gelişmeye devam edeceği inancıyla, seni bir kez daha saygı ile anıyoruz.

Paylaş