Meclis’in yüz yıllık avizelerini çöpe atmışlar.

76
reklam alani

Cumhuriyet Meclisi’nde yapılan tadilat sonrasında, şeref salonundaki üç antika avizenin kayıp olduğu ortaya çıktı

Kıbrıs Gazetesi’nin haberine göre; “Engelsiz Meclis, Meclis Engel Değildir” projesi kapsamında yenilen Cumhuriyet Meclisi Şeref Salonu’ndaki üç tane antika avizenin kayıp olduğu ortaya çıktı.

Yaklaşık 100 yıllık olduğu bildirilen avizelerin kayıp olduğunun anlaşılması üzerine, tadilat sırasında Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber’e vekâlet eden, Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Hüseyin Avkıran Alanlı, Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne suç duyurusunda bulundu.

Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube ekibi, avizelerin akıbetini araştırmaya başladı.

Tadilatı yapan müteahhidin de soruşturulduğu ve müteahhidin avizelerin meclis görevlilerince atılacağı yönünde bilgi vermeleri üzerine avizelerin atıldığını iddia ettiği bilgisine ulaşıldı.

Polisin, bu beyanları da araştırmaya başladığı öğrenildi.

Siber: Üç adet avize kayıp

KIBRIS’a konuşan Cumhuriyet Meclis Başkanı Sibel Siber, inşaat sırasında o dönem yerine vekâlet eden Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Hüseyin Avkıran Alanlı’nın durumu kendisine bildirdiğini ve üç adet avizenin ortada olmadığını söyledi.

Alanlı’nın inşaatı yapan müteahhitle de konuştuğunu ve avizelerin akıbetinin ortaya çıkması için konuyu polise bildirdiğini ifade eden Siber, “Olay şu anda polis soruşturmasındadır” dedi.

Siber, “Alanlı’nın bana verdiği ifadede üç avizenin, tamirat esnasında moloz yığınlarıyla birlikte çöpe atıldığı şeklindeydi” ifadelerini kullandı.

Bu arada, konuyla ilgili görüşüne başvurmak istediğimiz Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Hüseyin Avkıran Alanlı’yı telefonla arayan muhabirimiz kendisine bir türlü ulaşamadı.

Paylaş