Berna Selengin: Hakkımda yayınlanan haber gerçeği yansıtmıyor ve art niyetle yazılmış

35
Berna Selengin
reklam alani

Eski İçişleri Bakanlığı Tapu ve Kadastro Dairesi Müdürü Berna Selengin, hakkında ‘Tapu Müdürü Mülk Zengini Çıktı’ başlıklı bir haber yayınlandığını ve bunun doğru olmadığını söyledi. Selengin, “Hakkımda yayınlanan haber gerçeği yansıtmıyor ve art niyetle yazılmış” dedi.

Berna Selengin, geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanlığı Tapu ve Kadastro Dairesi Müdürü görevinden alınmıştı.

Eski İçişleri Bakanlığı Tapu ve Kadastro Dairesi Müdürü Berna Selengin, Gıynık Gazetesi’nde resmi ile yayınlanan ‘Tapu Müdürü Mülk Zengini Çıktı’ başlıklı haberi üzüntü ile okuduğunu ifade ederek, haberin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

“HABER GERÇEĞİ YANSITMIYOR VE ART NİYETLE YAZILMIŞ”

Selengin, bu haberin gerçeği yansıtmadığını ve art niyetle yazılmış olduğunu kaydederek, “Eşim, oğlum ve kendi adımda toplamda 46 mülküm olduğu yazılmaktadır. Bu doğru değildir” dedi.

Selengin, kendi adına her biri yetmiş beş metre kare 2+1 üç daire, eşi adına hala oturmakta olduğu yüz on metre kare bir apartman dairesi, ve oğlu adına hibe ettiği üç adet yetmiş beş metre kare 2+1 daire, Ozanköy’de bir arsa ve eşi ile oğlunun ortak yaptığı Gönyeli’de ½ hisse evleri olduğunu ifade etti.

“Kamu görevimde olduğum ve Ekonomi Bakanlığı’nda çalıştığım takriben 2018–2019 döneminde yasa gereği mal beyanında bulundum” açıklamasında bulunan Selengin, mal varlığında yapmış olduğu bildirimden sonra önemli bir değişiklik olmadığını kaydetti.

“EN KISA ZAMANDA TEFERRUATLI BİLGİ VERECEĞİM”

Selengin, kendinin eşinin veya oğlunun adına olan malların kaynakları ile ilgili en kısa zamanda teferruatlı bilgi vereceğinin altını çizdi.

Gıynık Gazetesi’ndeki haberin art niyetle, bilinçli bir şekilde abartı ile yayınlandığını ifade eden Selengin, “Hayatım boyunca ailemden, veya eşimin ailesinden hibe yolu ile edindiğim malların takasından veya satışından ve/veya eşimin emeklilik ikramiyesinden elde edilen gelir ile edinilen mallar sanki tümü adımda imiş gibi yanıltıcı bir şekilde yazılmıştır” dedi.

Selengin, gazetenin aleyhine dava açma hakkını saklı tuttuğunu bildirdi.

Eski İçişleri Bakanlığı Tapu ve Kadastro Dairesi Müdürü Berna Selengin’in açıklaması şu şekilde:

“Bugün Gıynık Gazetesinde resmimle yayınlanan ‘‘Tapu Müdürü ‘Mülk Zengini’ Çıktı’’ başlıklı yazıyı üzüntü ile okudum. Yazının art niyetle yazılmış olduğunu ve gerçekleri yansıtmadığını ilk nazarda söyleyebilirim.

Eşim, oğlum ve kendi adımda toplamda 46 mülküm olduğu yazılmaktadır. Bu doğru değildir. Kendi adımda her biri 75 metre kare (2 + 1) 3 daire, eşim adında halen oturmakta olduğum 110 metre kare bir apartman dairesi, ve oğlum adında kendisine benim hibe ettiğim 3 adet 75 metre kare (2 + 1) daire, Ozanköy’de 1 arsa ve eşi ile oğlumun ortak yaptığı Gönyeli’de ½ hisse ev vardır.

Kamu görevimde olduğum ve Ekonomi Bakanlığında çalıştığım takriben 2018–2019 döneminde yasa gereği mal beyanında bulundum. Mal varlığımda yapmış olduğum bildirimden sonra önemli bir değişiklik olmamıştır.

Edinmiş olduğum ve adımda veya eşimin veya oğlumun adında olan malların kaynakları ile ilgili en kısa zamanda teferruatlı bilgi vereceğim.

Art niyetle yapılan Gıynık Gazetesindeki haberin doğru olmadığını bilinçli bir şekilde yanlış ve çok abartılmış şekilde yayınlandığını, hayatım boyunca ailemden, veya eşimin ailesinden hibe yolu ile edindiğim malların takasından veya satışından ve/veya eşimin emeklilik ikramiyesinden elde edilen gelir ile edinilen mallar sanki tümü adımda imiş gibi yanıltıcı bir şekilde yazılmıştır. Bu nedenle Gıynık Gazetesi aleyhine dava açma hakkımı mahfuz tuttuğumu bildiririm.”

Paylaş