Cezaevine uyuşturucu götürürken yakalanmıştı, 5 bin TL teminatla serbest kaldı

141
reklam alani

Haspolat’ta yönlendirildiği uyuşturucu zulasını bulduktan sonra denemek için içince fenalık geçiren ve kaldırıldığı hastanede üzerinde 3 gram bonzai ile yakalanan Halise Ay aleyhindeki soruşturma tamamlandı

Havadis’ten Devrim DEMİR’in haberine göre; Gönyelide önceki gece bayılan ve Yakın Doğu Hastanesi’ne kaldırılan ve uyuşturucu kullanımından bayıldığı ortaya çıkan Halise Ay aleyhindeki soruşturma tamamlandı.

Aleyhinde alınan 2 gün tutukluluk süresi dolan zanlı, dün teminat talebiyle Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, zanlının yargılanıncaya kadar yurt dışına çıkışını yasaklayarak 5 bin TL nakdi teminat yatırıp serbest bırakılmasına karar verdi.

Yargılanıncaya kadar serbest

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Kağan Kurtbir, zanlı Halise Ay’ın baygın olarak kaldırıldığı hastanede tutuklandığını anlattı.

Polis memuru Kağan Kurtbir, Ay’ın iç çamaşırında 3 gram bonzai bulunduğunu ve emare olarak aldıklarını yapılan sorgulamada ise, uyuşturucu maddeye cezaevinde uyuşturucu suçundan  3 yıl hapse mahkum edilen M.C.K.,’nin yönlendirmesi sonucu ulaştığını söyledi.

Kurtbir, zanlının verdiği ifadede konu maddeyi Haspolat’ta araç park yerinde bir aracın tekerleğinin altında toprağa gömülü olarak bulduğunu itiraf ettiğini kaydetti.

Zanlı Halise Ay’ın uyuşturucu maddeyi cezaevine vitamin şişesi içinde götüreceği yönünde ifade verdiğini kaydeden Kurtbir, soruşturmanın tamamlandığını belirterek, Halise Ay’ın yargılanıncaya kadar uygun bir teminata bağlanması talebinde bulundu.

Paylaş