Polis kılığına girdi, paralarını aldı

96

Girne’de Erdi Konyalıoğlu kendini polis olarak tanıtarak, çeşitli bahanelerle iki kişiyi toplamda 120 TL dolandırdığı iddiası ile polis tarafından tutuklandı.

reklam alani

Konyalıoğlu, dün mahkemeye çıkarıldı.

Havadis’ten Duygu ALAN’ın haberine göre;  Girne’de üç ayrı kişiye kendini polis olarak tanıttıktan sonra çeşitli bahaneler ileri sürerek para talep ettiği ve iki kişiden toplamda 120 TL parayı sahte davranışla temin ettiği tespit edilen Erdi Konyalıoğlu tutuklandı.

Zanlı Erdi Konyalıoğlu, “Polis olmadığı halde kendini polis olarak tanıtmak”, “Suç işlemeye teşebbüs”, “Sahte davranışla para temin etme” suçlarından Girne’de dün mahkemeye çıkarıldı.

İlk teşebbüste başaramadı

Olayla ilgili soruşturmayı yürüten polis, mahkemede olguları aktardı.

Polis, zanlı Erdi Konyalıoğlu’nun Kervansaray Plajı yolunda 3 Eylül 2017 tarihinde saat 04.00 raddelerinde arabası ile seyir halinde olan Y.E.C’yi durdurup, kendisini “Cürümleri Önleme Şubesi’nde Mustafa Polis” olarak tanıtıp, arabasının benzini bittiğini ve cüzdanını kaybettiğini söyleyip, 100 TL isteyerek suç işlemeye teşebbüs ettiğini belirtti.

İkisini kandırmayı becerdi 120 TL cebe attı

Polis, zanlının 6 Eylül 2017 tarihinde, saat 16.15 raddelerinde Girne’de İskenderun caddesi üzerinde, D. A.’ya “Ben Mustafa polis, uçak alanında ablam kaldı, param yok gitmem gerek” diyerek sahtekarlıkla 20 TL nakit para temin ettiğini kaydetti.

Polis, zanlının ayrıca yine Girne’de 9 Eylül 2017 tarihinde, saat 18.15 sıralarında, A.G. E.’yi arayarak satılık arabasını görmek istediği gerekçesi ile “Ben polis Hüseyin, buluşalım, arabayı göreyim” deyip buluştuktan sonra “Sen bana 100 TL ver, karttan çekip ödeyeyim” diyerek Efe’den 100 TL para temin ettiğini söyledi.

Polis, zanlının önceki gün Mağusa’da tespit edilerek gözaltına alındığını belirtti.

Polis, bölgede daha önceden işlenmiş benzer suçlar bulunduğunu ve zanlının bu suçlarla bağlantısı olabileceğini dile getirdi.

Soruşturmanın henüz başladığını söyleyen polis, alınması gereken ifadeler olduğunu belirtti, zanlının bu aşamada 3 gün süre ile poliste kalmasını talep etti.

Mahkeme zanlının soruşturma maksatlı 3 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Paylaş