Sınır kapıları, faşistlerin eylemleri nedeniyle kapanma noktasında.

142
reklam alani

Tasos İsaak ve Solomos Solomu’nun 21’inci ölüm yıl dönümü nedeniyle Rum motosikletliler dün Yeşilırmak-Pirgo ve Bosytancı kapısında başladıkları eyleme bugün Metehan ve Ledra Palace kapılarında devam edecek

Derinya’daki sınır olayları sırasında yaşamını yitiren Tasos İsaak ve Solomos Solomu’nun 21’inci ölüm yıl dönümü nedeniyle, Rum motosikletliler dün sınır kapılarında eyleme başladı.

“İsaak-Solomou’yu Anma İnisiyatifi” üyeleri motosikletlileri önce Yeşilırmak-Pirgo ve ardından Bostancı sınır kapılarında eylem yaptı. Eylemler nedeniyle geçişlerde zaman zaman aksama oldu.

KKTC vatandaşlarının, Güney Kıbrıs’a geçişleri olay çıkmaması için tedbir amaçlı olarak geçici bir süreliğine durduruldu.

Bugün Lefkoşa’da olacaklar

Rum motosikletliler bugün eylemlerini Lefkoşa’ya taşıyacak. Ledra Palace ve Metehan sınır kapılarında eylem yapacak olan Rum motosikletliler pazar günü de Akyar sınır kapısı ve Derinya’da eylemlere devam edecek.

Polis Bostancı Sınır kapısındaki eylemde herhangi bir taşkınlık olmadığını ve eylemin olaysız sona erdiğini açıkladı…

Polisten vatandaşlara uyarı

Polis, Rum motosikletlilerin eylemlerinin devam edeceği Pazar gününe kadar Güney Kıbrıs’a geçmek isteyen vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

ABD elçiliği vatandaşlarını uyardı

Öte yandan, ABD Büyükelçiliği Kıbrıs’ta yaşayan ABD vatandaşlarına bir uyarı mesajı göndererek 4-5-6 Ağustos tarihlerinde Tassos Isaac ve Solomos Solomu’yu anmak için sınır bölgelerinde yapılacak gösterilerden uzak durmaları konusunda uyardı. Yapılan açıklamada, bin civarı motosikletlinin Lefkoşa ara bölgeye gireceği ve şehir merkezinde trafiği büyük ölçüde etkileyeceği belirtildi. Elçilik uyarısında 6 Ağustos Pazar günü ise Derinya bölgesinin güneyindeki ara bölgede gösteri düzenlenmesi beklendiği kaydedildi. Elçilik, vatandaşlarını güvenlikleri açısından bu bölgelerden uzak durmaları konusunda uyarıda bulundu.

8 Ağustos 1996’da Rum motosikletlilerin oluşturduğu grup, Kapalı Maraş’a doğru Derinya’da sınır delme eylemi yaptığı esnada çıkan arbedede Tasos İsak adlı Rum hayatını kaybetmiş, 11 Ağustos’ta yine Derinya’da toplanan Rum fanatikler, sınırdaki Türk bayrağını gönderden indirmeye çalışırken Rum genç Solomos Solomu Türk tarafından açılan ateşle hayatını kaybetmişti.

Paylaş