YDP, bayramdan sonra milletvekili adayı adaylığı başvurularını kabul edecek.

    45
    reklam alani

    Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Ramazan bayramının ardından milletvekili adayı adaylığı için başvuru kabul edeceklerini açıkladı.

    YDP’den yapılan açıklamada, dün gece Parti Merkez Yönetim Kurulu’nun Mağusa İlçe Binasında istişare toplantısı gerçekleştirdiği kaydedildi. Parti Genel Başkanı Erhan Arıklı, bu toplantıda yaptığı konuşmada 2017 Kasım’da erken seçim yapılmasını savunduklarını, ancak Hükümet’in 2018 bütçesini kullanmak ve Türkiye ile yapılan protokolde yer alan 380 istihdamı kendi yandaşlarına kullandırmak istediği gerekçesiyle Nisan 2018’e kadar seçim öngörmediğini iddia etti.

    Seçimlerde Milletvekili  adaylarının sadece kendi bölgelerinden oy almalarının seçilmeleri için yeterli olamayacağını, diğer bölgelerden de oy almaları gerekeceğini kaydeden Arıklı, “Bunun için adaylarımız, sadece kendi bölgelerinde değil, her bölgede çalışmak ve kendisini tanıtmak mecburiyetindedir. Bayramdan sonra aday adaylığı için müracaat kabul etmeye başlayacağız. Seçimlere birkaç ay kala aday olmak isteyenler gerekli zamanı bulamayabilirler. Biz adaylık düşünen arkadaşlarımızın kendilerini tanıtması için onlara fırsat ve zaman yaratacağız” dedi.

    Paylaş