Halkın Partisi, “5 Haziran Dünya Çevre Günü” mesajı yayınladı

    13
    reklam alani

    Halkın Partisi, “5 Haziran Dünya Çevre Günü” dolayısıyla yayımladığı mesajda, tüm halka doğal yaşam alanlarını koruma çağırısında bulundu.

    Mesajda ülkede yaşanan çevre sorunlarına dikkat çekilerek, “5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü kutlamak yerine, bu günde kara kara düşünmeliyiz” ifadeleri kullanıldı.

    HP’nin mesajında şöyle denildi:

    “Plansız yapılaşma, sırf birileri ihaleden para kazansın diye yapılan otoyollar, arazilerin piyasa değerini artırabilmek için değiştirilmeye çalışılan emirnameler, dağları kontrolsüz bir şekilde kemiren taş ocakları, göstermelik ÇED raporları, başarısız atık yönetimi ve denetimsiz tarımsal ilaçlama gibi çevre felaketleri doğamızın başına bela olmaya devam etmekte, bir kanser gibi bütün dağlarımıza, ovalarımıza ve denizlerimize yayılmaktadır. Kendi atıklarını yönetemeyen, tarımsal alanlardaki kontrolsüz pestisit kullanımı nedeniyle gıda güvenliği sağlayamayan, kendi Çevre Yasasını bile uygulayamayan yetkililer tarafından yönetilen ve bu yüzden çevre sorunları içerisinde hayatını sürdüren toplum olarak 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü kutlamak yerine, bu günde kara kara düşünmeliyiz”

    Bir ülkede çevre sorunları çözülmedikçe, o ülkede yaşayan insanlar temiz hava, temiz su ve sağlıklı gıdaya ulaşamadıkça, o ülkede hayat standardının yükselmesinin mümkün olmayacağının belirtildiği mesajda, “Çevreyi korumayı öncelikli konularımızdan biri haline getirmedikçe hiçbir zaman Kıbrıs’taki hayat kalitemizde gelişme göremeyeceğiz” denildi.

    Partinin, çevre sorunlarının bilim, teknoloji, tasarım, yönetim ve yaptırımlar kullanarak çözülebileceğine inandığı kaydedilen HP mesajında, “İnsan ve mali kaynakların iyi yönetimi, denetleme, ceza, ve kirleten temizler mantığı üzerine kurulmuş olan çevre politikalarımız ile ülkemizin çevre sorunlarını tanımlayarak her birini çözmenin veya etkisini azaltmanın yollarını konusunda uzman kişilerle çalışmaktayız. Doğa ile uyumlu yatırımların teşvik edilmesiyle, projelerin çevre dostu uygulamalarla hayata geçeceği bir ortamda büyüyen ekonominin mümkün olduğunu hatırlatmak istiyoruz” ifadelerine yer verildi.

    Mesajda, “Halkın Partisi olarak bu yıl Dünya Çevre Günü’nde herkesi, insan hayatına, doğaya, tüm canlıların yaşam hakkına saygılı ve duyarlı olmaya, ülkemizin doğasını, biyolojik çeşitliliğini, gıdalarımızın üretildiği toprağını, suyunu ve nefes aldığımız havasını, kısaca doğal yaşam alanlarımızı korumaya çağırıyoruz” denildi.

    Paylaş