Erhan Arıklı: Trafik kazalarını önlemek ve en aza indirmek için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz

4
Erhan Arıklı
reklam alani

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı Meclis’te yaptığı konuşmasında, “Can kaybı hepimizin can kaybı, bu meseleyi mümkün olduğunca kişiselleştirmeden ve siyasileştirmeden bir devlet politikası haline getirmek gerek” dedi.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı da Ayşegül Baybars’a cevaben yaptığı konuşmada, trafikte yılların problemini, ekonomik sıkıntılardan kaynaklanan problemlerin kendisine mal edilmesinin doğru olmadığını ifade ederek, yıllardır süregelen sorunları bir çırpıda kendisinin çözmesinin mümkün olmadığını söyledi.

Tarikte eğitimin çok önemli olduğunu ve bu konuda bir takım çalışmaları olduğunu ifade den Bakan Arıklı, trafik parkı konusunda Maliye Bakanlığından blokeyi aldıklarını ve dört eğitmenin alımı konusunda girişimlerin başlatıldığını, ehliyet alımlarında, şimdiye kadar yapılan sınavların yanında yazılı sınavın eklenmesi konusunda girişim başlattıklarını anlattı.

Cezaların arttırılması konusunda da çalışma yaptıklarını ve savcılık görüşü beklediklerine işaret eden Bakan Arıklı, sıkı denetim sağlamak amacıyla Meclise getirecekleri yasa konusunda milletvekillerinden destek istedi.

Trafik kazalarını önlemek ve en aza indirmek için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını, radar sayılarını arttırmak için Türkiye ile bu konuda girişimlerin başlatıldığını, Aselsan’a hız tespit kameraları konusunda yazılım yaptırdıklarını anlattı.

“Can kaybı hepimizin can kaybı, bu meseleyi mümkün olduğunca kişiselleştirmeden ve siyasileştirmeden bir devlet politikası haline getirmek gerek” diyen Bakan Arıklı, sahadaki polis sayısının arttırılması için milletvekillerinden destek istedi.

Akıllı kavşaklar projesinin ileriki günlerde hayata geçileceğini belirten Bakan Arıklı, tabelalar konusunda kendi imkanları çerçevesinde yenileme çalışmaları yapıldığını, yolların temizlenmesi çalışmalarını da kendi imkanlarıyla yapmaya çalıştıklarını anlattı.

Milletvekillerinin yerinden sorduğu soruları da cevaplayan Bakan Arıklı, birikmiş kamera cezalarının tahsiline ileriki günlerde başlayacağını, bununla ilgili şartnamenin yarın MİK’e gönderileceğini kaydetti.

Uyuşturucu test kitleri konusunda çok ciddi talepleri olduğunu, bunu polis ve Sağlık Bakanlığı’nın yapması gerektiğini ifade eden Bakan Arıklı, yeni Karayolları Dairesi müdürünün, Karayolları Dairesi içinden atandığı, kavşaklar konusunda gerekli çalışmaların en iyi şekilde yapacağından emin olduğunu belirtti.

Paylaş