İzinsiz girdiği ikametgahtan hırsızlık yapan Fırat Deniz, teminata bağlandı!

4
Fırat Deniz
reklam alani

Lefkoşa’da izinsiz girdiği bir binadan hırsızlık yapan zanlı Fırat Deniz, teminata şartıyla tutuksuz yargılanacak.

Lefkoşa’da meydana gelen “bina açma”, “sirkat”, “kasti hasar” ve “mülke tecavüz” suçlarından tutuklanan Fırat Deniz teminat talebiyle mahkemeye çıkarıldı.

Lefkoşa Adli Şube’de görevli polis memuru Fırat Uğuroğlu mahkemede olguları aktardı. Polis, 25 Şubat 2024 tarihinde saat 15.00 raddelerinde, zanlının Lefkoşa’da K.D.’nin sorumluluğunda olan Şht. Salih Cibir Sokak’taki boş binaların içerisine bir cürüm işlemek kastı ile kuzeye bakan ahşaptan mamül pencerelerini kasten ve kanunsuz olarak kırıp hasara uğrattıktan sonra içeriye girerek, bina içerisinde bulunan tüm elektrik kablolarını hasara uğratıp söküp, metal ev eşyaları ile birlikte konu ikametgahların dışına çıkararak sirkat ettiğini söyledi.

ZANLI BİNA İÇERİSİNDE SAKLANDIĞI ESNADA YAKALANDI

Polis, zanlının aynı binanın çerisinde Adli Şube’de görevli ekip tarafından yatak altında saklandığı bir esnada bulunarak suçüstü hali gereği tutuklandığını belirtti. Polis, aynı gün zanlının evinde arama yapıldığını, kanunsuz herhangi bir şey bulunmadığını söyledi.

ZANLI İLAÇ KULLANDIĞINI VE NE OLDUĞUNU HATIRLAMADIĞINI SÖYLEDİ

Polis, zanlının kasti hasara uğratıp sirkat ettiği elektrik kabloları ve metal ev eşyaları ile birlikte işlemiş olduğu suçta kullandığı araç ve gereçlerin emare olarak zapt edildiğini açıkladı. Polis, zanlının ifadesinde ilaç kullandığını, ne olduğunu bu nedenle hatırlamadığını söylediğini aktardı.

TEMİNATA BAĞLANDI

Soruşturmanın zanlının etki edeceği kısmının tamamlandığını kaydeden polis, teminat talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Zehra Yalkut Bilgeç, zanlının 30 bin TL nakit teminat yatırması, haftada bir gün ispat-ı vücut etmesi ve iki kedilin 300’er bin TL kefalet senedi imzalaması ve yurt dışına çıkış yasağı şartları ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.

Paylaş