Sadık Gardiyanoğlu: Yüz binlerce Dolar zarar verenler bana eylem yapmasın

8
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu
reklam alani

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, İhtiyat Sandığı ile ilgili yaratılan spekülasyonlara yanıt vererek, “Yüz binlerce Dolar zarar verenler bana eylem yapmasın” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, İhtiyat Sandığı ile ilgili yaratılan spekülasyonlara yanıt verdi.

Gardiyanoğlu, İhtiyat Sandığı Yönetim Kurulu’nun kendi yönlendirmesiyle kişiye 8 Bin Euroluk bir danışmanlık ücreti vermek üzere karar aldığı ve ihtiyat sandığı parasının çar çur edildiği bilgisinin sahte olduğunu dile getirdi.

Gardiyanoğlu, “Yapılan eylem ve çarpıtılarak adımı kirletmeye dönük açıklamalar sonrasında, oluşturulacak fonun harcamasını, Prof. Dr. Arif Sarı’nın da önerisiyle İhtiyat Sandığı Müdürü yönetimine vermeyi uygun buldum” dedi.

Gardiyanoğlu ayrıca, ihale şartnamesinin hazırlık sürecinin kararlılıkla sürdürüleceğini de ifade etti.

“Ancak bilinmelidir ki geçtiğimiz günlerde İhtiyat Sandığı’nın parasının savunucusu rolünü üstlendiklerinin algısını yaratmaya çalışanların bıraktığı enkazı kaldırmak için uğraşmaktayız” şeklinde konuşan Gardiyanoğlu, İhale şartnamesinin hazırlık sürecinin kararlılıkla sürdürüleceğini belirtti.

Bakan Gardiyanoğlu’nu açıklaması şöyle:

“Üzülerek izlemekteyim ki İhtiyat Sandığı üzerinden yaratılmaya çalışılan ve bazı sendikalarımızın çarpıtması hatalı bir şekilde şekillenen bir konu ülke gündemini meşgul etmektedir.

İhtiyat Sandığı Yönetim Kurulu’nun benim yönlendirmem ile bir kişiye 8 Bin Euroluk bir danışmanlık ücreti vermek üzere karar aldığı ve ihtiyat sandığı parasının çar çur edildiği gibi bir sahte gerçeklik yaratılmaya çalışıyor.

Halbuki durum çok basit ve nettir.

Prof. Dr. Arif Sarı daha önce devletin dijital dönüşümü konularında çok çalışmış ve bu alanda kendini ispat etmiş bir bilim insanıdır.

Kendisi ile birlikte yaptığımız çalışma İhtiyat Sandığı dijital arşiv oluşturma projesinin ihale şartnamesini hazırlama projesidir ve proje süresi üç aydır. 3 kez ödenmek üzere tasarlanmıştır. 8 bin Euro, evrakların tasnifi ve ihalenin keşif bedelinin belirlenmesi için elzem olan bu hazırlık sürecinde gelecek uzmanların seyahat, konaklama ve benzeri harcamalar için kullanılması hedeflenmekteydi. Prof. Arif Sarı bu fonu ve süreci yönetecek ancak bundan bir ücret almayacaktı.

Yapılan eylem ve çarpıtılarak adımı kirletmeye dönük açıklamalar sonrasında, oluşturulacak fonun harcamasını, Prof. Dr. Arif Sarı’nın da önerisiyle İhtiyat Sandığı Müdürü yönetimine vermeyi uygun buldum. İhale şartnamesinin hazırlık süreci kararlılıkla sürdürülecektir.”

Paylaş