Beyrut Amerikan Üniversitesi: “Avcı’nın diploması gerçektir”

3
YÖDAK Başkanı Turgay Avcı
reklam alani

YÖDAK Başkanı Turgay Avcı hakkındaki sahte diploma iddiaları, Beyrut Amerikan Üniversitesi’ndeki bir sözcü tarafından yalanlandı.

Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) Başkanı Turgay Avcı hakkındaki sahte diploma iddiaları, Beyrut’ta bulunan Beyrut Amerikan Üniversitesi’nden bir sözcü tarafından yalanlandı.

Cyprus Mail’den Tom Clever’in haberine göre, gazete konuşan sözcü, Turgay Avcı’nın, eskiden kullandığı ismi olan ‘Turgay Salih Zeki’ adıyla üniversiteden mezun olduğunu söyledi. Sözcü, Avcı’nın üniversite kayıtlarında 1985 mezunu olduğu ve elektrik mühendisi lisansı aldığını açıkladı.

Avcı’nın mezun olduğunu doğrulayarak, isminin ‘Turgay Silah Zeki’ olarak değişmeden önceki adıyla mezun olduğunu belirtti – bu isim, ‘Türk Federasyon Devleti’ altında Kıbrıs Türk soyadı kanunu değişmeden önceki adıydı.

Avcı’nın iddia ettiği gibi, derecesi 1985 yılında alınmış ve elektrik mühendisliği lisansıydı.

Geçtiğimiz gün Kıbrıs Postası’nın canlı yayınına da konuk olan Turgay Avcı, hakkındaki iddiaları kesin bir dille yalanlayarak adının temizlenmesi için toplam yedi dava açtığını ve “doğru kararın nihayetinde mahkemede verileceğine” inandığını söylemişti.

Avcı “Mezun olmamış olsaydım Dışişleri Bakanlığı, dekanlık, yöneticilik yapmazdım. Yöneltilen suçlamalar ahlaksızdır. Bu iş artık benim için bir onur meselesi haline geldi” ifadelerini kullanmıştı.

Paylaş