Erdoğan Sorakın: “Bize göre belediyeler reformu yasası metninde Anayasaya aykırı bir hayli unsur var”

17
Erdoğan Sorakın:
reklam alani

CTP Genel Sekreteri Erdoğan Sorakın, oy çokluğu ile meclisten geçen Belediyeler Reformu Yasası metninde Anayasa’ya aykırı bir hayli unsur olduğunu değerlendirdiklerini söyledi ve konuyu yargıya taşımak için Resmi Gazete’de yayımlanmasını beklediklerini söyledi.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), belediyeler yasasını Anayasa Mahkemesi’ne götürmek için Resmi Gazete’de yayımlanmasını bekliyor.

Konu hakkında konuşan CTP Genel Sekreteri Erdoğan Sorakın, oy çokluğu ile meclisten geçen metinde Anayasa’ya aykırı bir hayli unsur olduğunu değerlendirdiklerini söyledi.

Erdoğan Sorakın, “Oy çokluğu ile Belediyeler yasası, bu geçen yasa hala Resmi Gazete’de yayımlanmadı çünkü içinde bir hayli Anayasa’ya aykırılık vardır. 18 belediye yayımlandığı tarihte kapanacak. Yeni tüzel kişilikler seçimle birlikte oluşacak. Bu süre zarfında ne olacak… Yazılanların ‘nasıl yapılacağı’ da yok ‘net ifadeler’ de yok…” dedi.

Katıldığı bir tv programında konuşan Genel Sekreter Sorakın, “Ortak akıl ne diyordu? Hep birlikte komite aşamasında değerlendirilerek meclis genel kuruluna götürmek ve oy birliği ile geçmesini sağlamak… Çünkü hepimiz aynı şeyi istiyoruz. Ama demek ki aynı şeyi istemiyoruz…” ifadelerini kullandı.

Paylaş