Balonlar değil, fiyatlar uçtu!

4
Sevgililer Günü
reklam alani

Her yıl çiftler tarafından gelmesi beklenen ve en özel günlerden biri olan 14 Şubat yaklaştı. Ancak bu defa sevgilisini mutlu etmek isteyen vatandaş, bir adet gülün tanesine ortalama 130 TL ödeyecek.

Sevgililer Günü’ne yaklaşırken özel olarak hazırlanan çiçek aranjmanları, fiyat artışlarıyla dikkat çekiyor…

Çiçekçiler, yoğun talep karşısında stoklarını sürdürme çabalarıyla mücadele ederken, tüketiciler yüksek fiyatlarla karşılaşıyor.

Buna göre 3 ay önce tanesi 70 TL’ye satılan tek bir kırmızı gülün fiyatı ortalama 130 TL’ye yükseldi.

Partneri için içerisinde 3 adet gül, 9 adet papatya ve 1 şişe şarap ve minik bir peluş oyuncak bulunan sevgililer günü özel paketi almak isteyenler, ortalama bin 300 TL’yi gözden çıkarmalı.

Sevgilisini mutlu etmek ve bu özel günü güllerle taçlandırmak isteyen vatandaş, vazo içerisindeki 7 kırmızı güle 900 TL ödemek durumunda kalırken, 6’lı buket almak isteyenler ise ortalama 530 TL ödeyecek.

Öte yandan 11’li pembe gül fiyatı ise, bin 120 TL’ye kadar yükseliyor.

Bunun haricinde buketinizi biraz daha renklendirmek ve 5 adet kırmızı gül, 1 dal orkide ile taçlandırmak isterseniz, ödeyeceğiniz tutar bin 380 TL’ye kadar çıkıyor.

Sevgilisi papatya sevenlerin ise 10 adet papatya ve aşkın simgesi olan 3 adet kırmızı güle ödeyeceği fiyat bin 152 TL.

Öte yandan sevgilisini çiçek almanın yanı sıra bir de şaşırtmak isteyenlerin tercih edebileceği 50 adet gül ile yapılan ve kişiye özel baş harfi yazılan gül kutusu, 5 bin 520 TL…

Son olarak, sevgilisiyle güzel bir gece geçirmek için akşam yemeğine çıkan çift kişi başı en az bin TL ödeyecek…

Paylaş