KTOEÖS, Milli Eğitim Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı önünde eylem yaptı

13
KTOEÖS, Milli Eğitim Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı önünde eylem yaptı
reklam alani

KTOEÖS Milli Eğitim Bakanlığı önünde eylem ve basın açıklaması gerçekleştirdi. KTOEÖS, eylemin ikinci basamağını Maliye Bakanlığı önünde gerçekleştirdi.

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Ozan Elmalı, Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, sorularımıza cevap vermemişti, yeniden sormaya geldilk açıklamasında bulundu.

Elmalı, Milli Eğitim Bakanlığı önünde yaptığı açıklamada, “Eğitim bizim işimiz ülke bizim ülkemiz, eğitim sürecini öğretmenle birlikte yürütmek zorundasınız” dedi.

Elmalı, Nazım Çavuşoğlu’nun sorulara net yanıt vermesini istedi.

Eylemde sorulan sorular ve yapılan açıklamalar şu şekilde:

“Yakın akrabalarına geçici öğretmenlik sağlayan hangi daire müdürleridir? Bize böyle muamele yaparak nasıl eşitlikten bahsediyorlar… Yakın akrabalarına, bakanlıktaki birinci derece akrabalarına iş olanağı istihdamı yaratıyorlar. Tamam gel başla, 36 ayı tamamla kadrolu öğretmen ol şeklinde yapıyorlar. Açıklama bekliyoruz.

Geçici öğretmenliğe alınarak kadrolanma hakkı kazanan yandaşlar kimlerdir? Arkadaşlarımızın yıllarca hayal ettiği mesleğe girememesi söz konusu. Biz bu yandaşların listelenmesini istiyoruz!

Kadrolu öğretmen atamak için sözleşmeli öğretmen aldılar. Kimlerdi bunlar ? listesini istiyoruz.

Sayın bakan aslında bu devletin zengin olmadığını söyleyerek öğretmen haklarını budamak istiyor, Gaziantep’e atanan ateşe kaç para maaş almakta ve bizim antepte kaç öğrencimiz var? Bunun cevabını istiyoruz.”

KTOEÖS, hükümeti protesto etmek amacıyla Maliye Bakanlığı önünde basın açıklaması yapıyor.

Maliye Bakanlığı önünde yapılan açıklama şu şekilde:

“80 milyon TL halkın cebinden çıkıp kimin cebine giriyor? Siz asgari ücretliye 8 bin 600 TL’yi mi uygun gördünüz?

İhalesiz bir şekilde yakıt alımını bakanlar kurulu kararı ile kabul ettiler, bakan bir programda dedi ki ya karanlık olacaktık ya akaryakıt alacaktık mecbur kaldık… Biraz öngörü olur, insanlar evindeki su biteceğinde hesaplıyor anlayabiliyor siz koskaca ülkede yakıtın bittiğini görüp planlama yapamıyorsunuz Sayın Başbakan istifa bir erdemdir!

27 tane temsilcilik var bunların görevi KKTC’nin tanıtımıdır. KKTC’nin tanıtımı için ayırdıkları bütçe ile maaş, kira ödüyorlar.

Zengin bir ülkede değilsek evde oturan müşavirlere 45 milyon TL nasıl ödeniyor?

Bu müşavirler genç yaşta eve gönderilmeyecek çalıştırılacak. Piyangolarda ortaya çkna skandal sonrasında çıkıp gereğini yapacağız dediler, Başbakan hesap soracağız dedi. Sizden kim hesap sorsun?”

Paylaş