Süleyman Uluçay: Şehitliğin yapılmasında aktif çalışanlara teşekkür ediyorum

7
Süleyman Uluçay
reklam alani

Gazimağusa Belediye Başkanı Süleyman Uluçay, Gazimağusa’da Şampiyon Melekler’in anma törenin yaptığı konuşmada, “Bizleri, ailelerimizi tek tek ziyaret eden herkese teşekkür ederiz. Bütün bu olayların içerisinde söyleyebileceğim tesellimiz bu millet, birlik ve beraberliğini koruyabiliyor. Şehitliğin yapılmasında aktif çalışanlara teşekkür ediyorum” dedi.

Voleybol şampiyonasına katılmak için Adıyaman’da bulundukları sırada 6 Şubat 2023’te, Kıbrıs saatiyle 03.17’de meydana gelen depremde yıkılan İsias Otel’de hayatını kaybeden Şampiyon Melekler, depremin birinci yıl dönümünde Gazimağusa Kabristanlığı Şampiyon Melekler Şehitliği’nde anma töreni yapılıyor.

Gazimağusa Belediye Başkanı Süleyman Uluçay anma töreninde yaptığı konuşmada, “Zaman ne kadar hızlı geçiyor. Geçen yıl bu saatlerde, endişe içinde, çocuklarımızdan haber almaya çalışıyorduk” diyerek o günü anlattı.

Hükümetin, görevlileri ve aileleri Adıyaman’a götürmek üzere bir uçak ayarladığı haberi geldiğinde, çocukların durumu hakkında bilgi sahibi olamadan bölgeye uçtuklarını belirten Uluçay, TC Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Başbakan Ünal Üstel’in çabalarıyla bölgeye uçtuklarını söyledi.

“Gittiğimizde gördüğümüz zor bir durumdu. Yollar kapanmış, birçok bina çökmüştü” diyen Uluçay, Sivil Savunma ekiplerinin ilk andan itibaren çalışmaya başladığını hatırlatarak ekiptekilere teşekkür etti.

“O zor şartlarda Bakan Nazım Çavuşoğlu ve Bakan Dursun Oğuz hep yanımızdaydı… Milletvekili Talip Atalay yanımızdaydı…” diyen Uluçay, birçok Kıbrıslı Türk’ün de yardım etmek üzere Adıyaman’a koştuğunu hatırlattı.

Uluçay, Adıyaman halkının, valilik ve Devlet Su İşleri’nin kendilerine çok büyük destekleri olduğunu da anlattı.

Gazimağusa’da 1964’te ve 1974’te yaşanan can kayıplarına işaret eden Uluçay, “Fotoğraflar bazen çok etkileyici oluyor” dedi ve Şampiyon Meleklerin fotoğraflarına bakınca, Muratağa Atlılar Sandallar Şehitliği’ndeki sınıf fotoğrafını anımsadığını belirtti.

Adıyaman’da Cumhurbaşkanı Tatar ve Başbakan Üstel’i hep yanlarında hissettiğini söyleyen ve teşekkür eden Uluçay, döndükten sonra aileleri ziyaret eden eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKEL Genel Sekreteri Stefanos Stefanu’ya da teşekkür etti.

Uluçay, “Tüm bu olaylar içinde en büyük tesellimiz, milletin birlik ve beraberliğini en zor zamanlarda dahi koruması oldu” dedi.

Şehitliğin yapımına destek veren Başbakan Ünal Üstel başta olmak üzere herkese teşekkür eden Uluçay, Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’nin kararlılığıyla anıtın da bir an önce Gazimağusa’ya kazandırılacağına inanç belirtti.

Uluçay konuşmasının sonunda, Şampiyon Melekler ile depremde yaşamını yitiren diğer Kıbrıslı Türklere, Türkiye ve Suriye vatandaşlarına rahmet diledi.

Paylaş