Laik Demokratik Eğitim için Mücadele Hareketi velilerinden Gönyeli Çemberinde eylem!

2
Laik Demokratik Eğitim için Mücadele Hareketi velileri
reklam alani

Laik Demokratik Eğitim için Mücadele Hareketi çatısı altında toplanan veliler “Makamlar Sizinse Çocuklar Bizimdir” sloganıyla Gönyeli Çemberi’nde eylem gerçekleştirdi.

Ülkede eğitimde yaşanan sorunlar çığ gibi büyürken, öğrenci velilerinin tepkileri ise eyleme dönüştü.

Eğitimde Yaşanan sorunlara dikkat çekme amacıyla veliler tarafından oluşturulan Laik Demokratik Eğitim Mücadele Hareketi bugün Gönyeli Çemberinde eylem düzenledi. “Makamlar Sizinse, Çocuklar Bizimdir“ sloganıyla düzenlenen eylemde harekete üye birçok veli çemberin etrafında pankartlarla tepkilerini gösterdi.

Öte yandan eyleme Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Sekreteri Asım Akansoy, Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay, bazı milletvekilleri ve sivil toplum örgütleri de katıldı.

Eylemde basın bildirisini ise Laik Demokratik Eğitim için Mücadele Hareketi velileri adına Melek Arabacıoğlu okudu.

Melek Arabacıoğlu okullarda yaşanan sorunlara dikkat çekerek “Biz veliler tam gün eğitime karşı değiliz, tam gün adın altında güvensizlik, altyapısız, plansız ve hazırlıksız bize dayattığınız tam gün rezilliğe karşıyız.” dedi. Bina güvenliği konusunda Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nun açıklamalarına işaret eden Arabacıoğlu “Hergün bir okulda bir duvar dökülüyor. Bizleri hergün ‘çok şükür, bugünde oradan biri geçmedi’ diye şükreder duruma getirdiniz.” ifadelerini kullandı.

Arabacıoğlu, yaratılan bu düzenden dolayı öğretmenin yorgun, çocukların mutsuz, ailelerin ise çok endişeli olduğunu vurgulayarak, “Bu mudur çocuklarımız laik gördüğünüz eğitim sistemi.” diye konuştu.

Bakan Çavuşoğlu’nu hedef alan Arabacıoğlu “ Biraz yüreğiniz, insanlığınız, profesyonelliğiniz ve gururunuz kaldıysa; bağımsız, emir almayan ve özgür bir siyasetçi, cesur bir eğitim bakanı olun.” açıklamasında bulundu.

Paylaş