Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu: Akaryakıtla yarattığımız bir sinerji var, Rum tarafından gelen araçlarla

3
Olgun Amcaoğlu
reklam alani

Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu, akaryakıtı fonladıklarını böylece Güney Kıbrıs’a kıyasla vatandaşlarımızın tankını daha ucuza doldurduğu gibi Güney Kıbrıs’tan da enerji konusunda sinerji yarattıklarını söyledi.

Bakan Amcaoğlu, “Dünyada da böyledir; en büyük girdi unsuru akaryakıt ve enerji ise… Yüzde 26 daha aşağıda tutuyor muyuz Güneye kısasla akaryakıtı evet. İnsanımızın cebinden yakıt için yüzde 57 daha az bir para mı çıkıyor, evet. Güneyde 100 Euro’ya dolduracağı yakıt tankını 50 Euro dolduruyor mu evet. Bu katma değerdir… Evet, akaryakıtı fonluyoruz… Doğru yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

BRT ekranlarında konuşan Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu akaryakıt konusu hakkında soru üzerine şöyle dedi;

“Akaryakıtla yarattığımız bir sinerji var. Rum tarafından gelen araçlarla… Biz küçük bir ülkeyiz.

İngiltere Fransa Almanya ABD de ekonomik krizlerle karşı karşıyayız. Biz de benzerini yaşıyoruz resesyona girmemek için en önemli enstrümanımız nüfus. Ekonomik krizin üstesinden gelebilecek bir nüfusa sahip değiliz. Güneyden talep çekebiliyorsanız ve bu artıyorsa çok önemlidir.

Dünyada da böyledir; en büyük girdi unsuru akaryakıt ve enerji ise… Yüzde 26 daha aşağıda tutuyor muyuz Güneye kısasla akaryakıtı evet. İnsanımızın cebinden yakıt için yüzde 57 daha az bir para mı çıkıyor, evet.

Güneyde 100 Euro’ya dolduracağı yakıt tankını 50 Euro dolduruyor mu evet. Bu katma değerdir… Evet, akaryakıtı fonluyoruz… Doğru yapıyoruz”

Paylaş