Kolejler arası geçişin önüne geçmek için “tercih sayısının artırılması” gündemde değil

2
Kolej Giriş Sınavı
reklam alani

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Aytunç Şirket, kolejler arası öğrenci geçişlerinin önüne geçmek için sınavdaki tercih sayısının artırılması yönünde bir çalışmalarının olmadığını kaydetti. KTOEÖS Genel Sekreteri Gökçebel ise tüm kolejler için eğitim programlarının geliştirilmesi durumunda geçiş talebinin büyük oranda azalacağına dikkat çekti.

Kolejler arası öğrenci geçişlerinin ve bu yöndeki taleplerin artması, farklı yöntem arayışlarını da beraberinde getirdi.

Geçmişte Kemal Dürüst’ün Eğitim Bakanı olduğu dönemde bir süreliğine uygulanan kolej giriş sınavlarındaki tercih sayısının artırılması yönündeki uygulama konuşulan yöntemler arasında yerini alsa da şu aşamada böyle bir yönteme başvurulmayacak.

ŞİRKET: KOLEJ GİRİŞ SINAVINDAKİ TERCİH SAYISI ARTIRILMASI YÖNÜNDE BİR ÇALIŞMAMIZ YOK

Konuyla ilgili Kıbrıs Postası’na konuşan Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Aytunç Şirket, şu anda bu yönde bir çalışmalarının olmadığını belirtirken, tercih sayısının artması durumunda kolejler arası öğrenci nakillerinin azalmayacağını söyledi.

Toplam nakil olan öğrenci sayısının yılda 10 kişiyi geçmediğine dikkat çeken Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Şirket, geçişlerin abartıldığı kadar fazla olmadığını ifade etti.

Şirket, tercih sayısının artırılmasının başka sıkıntıları da beraberinde getirebileceğine dikkat çekerek, “İleride gerekirse yine konuşulabilir fakat şu anda düşünmüyoruz” dedi.

Kolejler arası öğrenci geçişlerinde çeşitli kriterlere dikkat edildiğini belirten Şirket, “Her isteyen öğrenci geçiş yapamıyor” diye konuştu.

GÖKÇEBEL: TÜM KOLEJLER İÇİN EĞİTİM PROGRAMLARI GELİŞTİRİLİRSE GEÇİŞ TALEBİ BÜYÜK ORANDA AZALIR

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Genel Sekreteri Tahir Gökçebel de konuyla ilgili Kıbrıs Postası’na özel açıklamalarda bulundu.

KTOEÖS Genel Sekreteri Gökçebel, kolejler arası geçişin sınavdaki tercih sayının artırılmasıyla çözülecek bir sorun olmadığını belirtti.

Tüm kolejler için eğitim programlarının geliştirilmesi ve bir standart oluşturulması gerektiğine dikkat çeken Gökçebel, bu yönde bir çalışma yapılırsa geçiş talebinin büyük oranda azalacağını kaydetti.

Gökçebel, çocukların seçmeci bir mantıkla okullara yerleştirilmesini doğru bulmadığını söyleyerek, “Öğrencilere istedikleri programı seçme hakkı verilmelidir. Fakat devamında öğrencilerin gidecekleri yol konusunda yönlendirilmelidir” ifadelerini kullandı.

Bazı kuralların esnetilerek kişiye göre uygulanması durumunda bu ülkede bir standart yakalanamayacağına da vurgu yapan Gökçebel, “Koyulan kuralların herkese eşit şekilde uygulanması gerekiyor” diye konuştu.

Paylaş