Başkasına ait kimlik kartı ile Ercan’dan çıkış yapmaya çalışırken tutuklandı!

5
Başkasına ait kimlik kartı ile Ercan
reklam alani

Başkasına ait Fransız kimlik kartı ile Ercan Havalimanı’ndan çıkış yapmaya çalışırken tutuklanan Serge Yuan Tange, soruşturma kapsamında 3 gün tutuklu kalacak.

Başkasına ait Fransız kimlik kartı ile Ercan Havalimanı’ndan çıkış yapmaya çalışan Serge Yuan Tange tutuklanarak, dün mahkemeye çıkarıldı.

Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı hakkındaki olguları aktaran polis memuru Nazmi Doğan, Serge Yuan Tange’nin “Başkasının kimliğine bürünme ve davranışla kayıt temin etmeye teşebbüs” suçlarından tutuklandığını söyledi.

Polis memuru, zanlının 15 Ağustos 2023 tarihinde saat 05.00’te Ercan Havalimanı yolcu çıkış kabininde Abdel Kader Kali Adamo adına düzenlenmiş Fransız kimlik kartını muhaceret memuruna sunarak sahte davranışla kayıt temini etmeye teşebbüs ettiğini belirtti.

Polis memuru, suçüstü tutuklanan zanlının muhaceret kayıtlarından yapılan kontrolde üniversite öğrencisi olduğunun belirlendiğini açıkladı. Doğan, zanlının ifadesinde Abdel Kader Kali Adamo isimli şahsın arkadaşı olduğunu, Avrupa’ya gitmek istediği için onun kimliğini aldığını söylediğini aktardı. Polis memuru, zanlının kendini ispat edecek herhangi bir belgesi ve herhangi bir eşyası da bulunmadığını belirtti.

Soruşturmanın yeni başladığını kaydeden polis, Fransız kimlik kartının sahte olup olmadığının ve zanlının öğrencilik durumunun araştırılacağını belirterek, 3 gün süreyle tutuklu kalmasını talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Tutku Candaş zanlının 3 gün süreyle tutuklu kalmasına emir verdi.

Paylaş