Güzelyurt’taki yolsuzluğu kabul eden Hakan Şanlıer, kamu görevinden çıkarıldı.

155
reklam alani

Kamuda geçici memur olarak görev yapan Hakan Şanlıer, suçunu itiraf etmesinin ardından kamudaki görevinden tamamen uzaklaştırıldı. Polisin Hakan Şanlıer aleyhine başlattığı soruşturma ise devam ediyor.

Kıbrıs Gazetesi’nden Ceren ÖZBİL’in haberine göre; Motorlu Araçlar Mukayyitliği’ne bağlı Güzelyurt Araç Kayıt ve Ruhsatlandırma Şubesi’nde yolsuzluk yaptığı iddiaları üzerine bir süre önce görevinden uzaklaştırılan Hakan Şanlıer, suçunu itiraf etmesinin ardından kamu görevinden çıkarıldı.

Güvenilir kaynaklardan edinilen bilgiye göre, kamuda geçici memur olarak görev yapan Hakan Şanlıer, yolsuzluk yaptığını itiraf etmesinin ardından kamudaki görevinden tamamen uzaklaştırıldı. Kamudan atılan Hakan Şanlıer, artık devletten maaş da alamayacak.

Hakan Şanlıer, aleyhine polisin başlattığı soruşturma ise devam ediyor.

Olay isim farklılıklarından ortaya çıktı

Olay, seyrüsefer ruhsatlarını yenilemeye giden vatandaşların, ellerindeki araç koçanında kendi isimleri yazmasına rağmen, sistemde aracın eski sahibinin isminin yazdığının fark edilmesiyle ortaya çıkmıştı.

Araç koçanı ile kayıt sistemi arasında ortaya çıkan farklılık üzerine yapılan araştırma sonucunda, iş araçlarının devri esnasında alınan yüzde 16’lık KDV’nin Vergi Dairesi veznesine yatırılmaması nedeniyle araç devirlerinin kayıt sistemine işlenmediği tespit edildi.

Konuyla ilgili ortaya çıkan yolsuzluk iddiaları üzerine Maliye Bakanlığı Teftiş ve İnceleme Kurulu harekete geçti.  Güzelyurt Araç Kayıt ve Ruhsatlandırma Şubesi’ne gönderilen müfettişler, hesapları inceledi ve bazı bulgular elde etti.

Özyel doğruladı…

Maliye Bakanlığı Teftiş ve İnceleme Kurulu Başkanı Hasan Özyel, Güzelyurt Araç Kayıt ve Ruhsatlandırma Şubesi’nde yolsuzluk yaptığı gerekçesiyle hakkında soruşturma başlatılan Hakan Şanlıer ‘in kamu görevinden tamamen çıkarıldığını doğruladı.

Özyel, şöyle konuştu:

“Biz, ilgili kişi hakkındaki soruşturmamızı tamamladık ve bu doğrultuda rapor hazırladık. Hazırladığımız raporu Hukuk Dairesi’ne ilettik. Kamuda geçici memur olarak görev yapıyordu. Bu nedenle üç imzalı bir yazı ile görevden tamamen alındı”.

Paylaş