Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Taçoy: Sosyal Sigortalar borçlanmaya gitmemiştir

6
Hasan Taçoy
reklam alani

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy, Sosyal Sigortalar Dairesi’nin hiç olmadığı kadar güçlü bir gelir-gider dengesine kavuştuğunu belirterek, “Sosyal Sigortalar borçlanmaya gitmemiştir” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy, Sosyal Sigortalar Dairesi’nin zor durumda olduğuyla ilgili çıkan haberler hakkında bir yazılı açıklama yaptı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Taçoy, Sosyal Sigortalar’ın 2 milyon 53 bin Dolar daha borçlandığı iddialarının doğru olmadığını belirterek, “Sosyal Sigortalar Dairesi bu ay kesinlikle herhangi bir borçlanmaya gitmemiştir. Aksine önceki dönemden gelen borçlarına yönelik olarak 4 milyon dolarlık ödeme yapmıştır” dedi.

Toplam 6 milyon olan borcun ödenen 4 milyonluk kısmının sonrasında kalan 2 milyonu için bir senet yenilemesi yapıldığını aktaran Taçoy, konuyla ilgili açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

“Bunun yeni borçlanma” olarak kamuoyuna gösterilmeye çalışılması, bu ülkenin çalışan insanlarının temel ve yegane dayanağı olan Sosyal Sigortalar’ın itibarsızlaştırılması gayretinden başka bir şey olamaz.

Bugüne kadar her türlü işlemini son derece açık ve şeffaf bir biçimde gerçekleştirmiş olan Sosyal Sigortalar Dairesi belki de bugüne kadar hiç olmadığı kadar güçlü bir gelir-gider dengesine kavuşmuştur.

Hal böyleyken, yapılan önemli bir borç geri ödemesi sonrasında geriye kalan borç için yapılmış bir işlemi, yeni borçlanmaymış gibi göstermenin ve bunu ‘Sigortalar zor durumda’ diye manşetlere taşımanın meslek etiği açısından da mutlaka gazeteciler tarafından sorgulanması gerektiğine inanmaktayım.”

“ÖZVERİYLE ÇALIŞAN PERSONELE AYIP EDİLMİŞTİR”

Bakan Taçoy, söz konusu haberlerin önce Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ya da Sosyal Sigortalar Dairesi yetkililerine sorulmadan yapıldığına dikkat çekerek, “Böylelikle kurumu daha ileriye götürmek için her gün canla başla çalışan Sosyal Sigortalar Dairesi’nin özverili çalışanlarına karşı da böylesi bir ayıp yaşanmamış olurdu” ifadelerini kullandı.

Açıklamanın devamı şu şekilde:

“Sonuç olarak, Sosyal Sigortalar Dairesi bu ay da tüm yükümlülüklerini eksiksiz ve hatta artışlı olarak yerine getirmiş ve bunu yaparken ekstra herhangi bir kaynağa ya da borçlanmaya ihtiyaç duymamıştır.

Kamuoyuna bu tür haberler karşısında karamsarlığa düşmemeleri ve bizden gelecek açıklamaları dikkate almalarını; ülkemiz çalışan insanının geleceğini garantisi olan Sosyal Sigortalar’ın üzerine gölge düşürmeye çalışanlara itibar etmemelerini rica ederim.”

Paylaş