Asya’nın annesi Güler Polatlı: İlaç tedariğinde yaşanan sorunlar nedeniyle hastalar mağdur oluyor

16
Asya’nın annesi Güler Polatlı: İlaç tedariğinde yaşanan sorunlar nedeniyle hastalar mağdur oluyor
reklam alani

Asya bebeğin ihtiyaç duyduğu ilaç ve mamaya ulaşamadığı bilgisinin yanıltıcı olduğunu açıklayan Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ Altuğra’ya anne Güler Polatlı yanıt verdi. Polatlı, ilaç tedariğinde yaşanan sorunlar nedeniyle hastaların mağdur olduğunu söyledi.

SMA hastası Asya Polatlı’nın annesi Güler Polatlı, Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ Altuğra’nın açıklamaları ile ilgili Kıbrıs Postası’na konuştu.

Güler Polatlı, İlaç ve Eczacılık Dairesi’nde biten ilaçların yerine yeterli stoğun yapılmadığını belirtti.

“ASPİRE SONDALARINI İDARELİ KULLANMA GİBİ BİR ŞANSIM YOK”

Sağlık Bakanı Altuğra’nın, Asya bebek için aspire sondasının verildiğine dair yaptığı açıklamaya yönelik, Polatlı, Asya için yirmi adet aspire sondasının verildiğini belirterek, “Fizyoterapi sırasından birçok kez aspire sondası değişiyoruz. Bir günde yirmi tane aspire sondasını kullanma şansımız var. Kızımın rahat nefes alabilmesi için aspire sondalarını kullanmak durumundayım. Yetkililer, bana aspire sondalarını idareli kullanmamı söyledi. Aspire sondalarını idareli kullanma gibi bir şansım yok” dedi.

Polatlı, “İlaç ve Eczacılık Dairesi bir sonraki ay için aspire sondalarının olacağına dair garanti verdi, ancak; aspire sondalarının erken bitmesi durumunda ne yapacağım?“ diye sordu.

Çarşamba günü İlaç ve Eczacılık Dairesi’ne giden Polatlı, dairede süt bulunmadığı için hastaneye geri döndüğünü belirterek, hastanenin deposunda bulunan sütün kendilerini verildiğini söyledi, “Şu an hastanede süt olup olmadığı belli değil” dedi.

“İLAÇ TEDARİĞİNDE YAŞANAN SORUNLAR NEDENİYLE HASTALAR MAĞDUR OLUYOR”

Polatlı, sadece kızı Asya’nın bu sorunu yaşamadığını belirterek, diğer vatandaşlarında ilaç sorunu ile karşılaştığını aktardı, “İlaç tedariğinde yaşanan sorunlar nedeniyle hastalar mağdur oluyor” ifadelerini kullandı.

Güler Polatlı, Cumhurbaşkanlığından arandığını belirterek, ilaç ve tıbbi malzeme konusunda yaşanan sorunun çözülüp, çözülmediğine dair arama yaptıklarını kaydetti.

Polatlı, “Yaşanan sorun benim çözebileceğim bir sorun değil. Gerekli çalışmaların bir an önce yapılması gerekiyor” dedi.

Polatlı, Cumhurbaşkanlığından verilen bilginin, Sağlık Bakanlığı’nın ilaç tedariği ile ilgili yaptığı çalışmalar hakkında kendisine açıklamalar yapıldığını söyledi.

“İLAÇ VE ECZACILIK DAİRESİ, İLAÇ STOĞUNU YAPMALI”

Polatlı, reçetelerde yazan ilaç miktarını doktorların belirlediğine yer vererek, “Reçete de yazan miktarın alınmasını doktorlar söylüyor, benim belirlediğim bir durum yok. Daireye ilaçların zamanında tedarik edilmesi gerekiyor. Kızımın ilaçları, bitmeden nasıl gidip almak istiyorsam daire de aynı şekilde ilaç stoğunu yapması gerekiyor” diye konuştu.

Polatlı, reçetede yazan ilaç miktarından daha az almasından dolayı belirli aralıklarla Asya’yı evde bırakarak, hastaneye ve İlaç ve Eczacılık Dairesi’ne gitmek durumunda kaldığını belirtti.

“KIZIMIN İLACI BİTMEDEN GİDİP ALMAK DURUMUNDAYIM”

Anne Polatlı, Sağlık Bakanlığı’nın ilaç tedariği konusunda daha duyarlı davranması gerektiğini belirtti.

Ülkede belli başlı ilaçları kullanan kişi sayısının belli olduğunu söyleyen Polatlı, ilaç stoğunun hastaların mağdur olmaması için zamanında yapılması gerektiğini vurguladı.

Asya’nın hastaneden alınan süt ve yirmi adet alınan aspire sondası ile bugünlük sorunun çözülmüş olduğunu söyleyen Polatlı, “İlaç sorunu genel bir sorundur. Hastaların mağdur olmaması için ilaç tedariği sorunu bir an önce giderilmeli” dedi.

Paylaş