Altında ‘güçlü ABD büyümesi’ etkisi sürüyor

5
Altın fiyatları yatırımcıların risk duyarlılığının azalmasıyla yükselişe geçti
reklam alani

Altın, ABD’de ikinci çeyrek büyümesinin beklentilerin üstünde gelmesinin ardından dolar ve tahvil getirilerinin yükselmesiyle haftayı kayıpla kapatmaya hazırlanıyor.

Altın, yatırımcıların Fed’in enflasyona karşı mücadelesinde daha fazla ilerleme kaydetmesi gerektiğine işaret eden güçlü ABD ekonmik verilerini değerlendirmesiyle haftayı kayıpla kapatmaya hazırlanıyor.

Spot altın ons başına bin 950 dolardan işlem görüyor. Ons altın ve bankalararası Dolar/TL kuru üzerinden hesaplanan gram altın ise bin 690 TL’den alıcı buluyor.

Spot altın Perşembe günü ikinci çeyrek büyümesinin beklenmedik bir şekilde ivme kazandığını gösteren ABD verilerinin ardından dolar ve tahvil getirilerinin artmasıyla değer kaybetmişti.

ABD verileri, Fed’in oranları 22 yılın en yüksek seviyesine çıkarması sonrası o gün erken saatlerde elde ettiği ilk kazanımları tersine çevirdi.

Bununla birlikte Merkez Bankası’nın tercih ettiği temel enflasyon metriğinde beklentilerin altında yüzde 3,8’lik bir hızda ilerlemesi faiz patikasına ilişkin hali hazırda karışık olan tabloya daha fazla belirsizlik ekledi.

Fed Başkanı Jerome Powell Fed’in yol haritasına dair yaptığı açıklamada Perşembe günü ek sıkılaştırmanın gelecek verilere bağlı olacağını yineledi.

Paylaş