Bahçeşehir Kıbrıs Üniversitesi 2023 mezunlarını uğurladı

9
Bahçeşehir Kıbrıs Üniversitesi
reklam alani

Bahçeşehir Kıbrıs Üniversitesi (BAÜ) yaptıkları coşkulu ve keyifli tören ile 2023 mezunlarını uğurladı.

Diploma takdim seremonisi başlamadan önce protokol konuşmaları ile Mezuniyet töreni başladı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Turgay Avcı, Bahçeşehir Kıbrıs Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Eral Osmanlar, Bahçeşehir Kıbrıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Toycan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Prof. Dr. Metin Feyzioğlu gecede konuşma yaparak mezun olan öğrencileri tebrik ettiler.

BAÜ KIBRIS MÜTEVELLİ HEYETİ BAŞKANI ERAL OSMANLAR: “YÜKSEKÖĞRETİM KKTC’NİN JEOSTRATEJİK BİR GERÇEĞİ OLMUŞTUR VE ÜLKESİNİ SEVEN HER BİREYİN BU ALANI KORUYUP KOLLAMASI ŞARTTIR”

BAU Kıbrıs Üniversitesi’nin gençleri topluma kazandırma misyonunu yerine getirebilmiş olması, Devletin desteği ve inancı ile mümkün olduğunu ifade eden BAU Mütevelli Heyeti Başkanı Eral Osmanlar, Eğitime verilen değeri, kendilerine duydukları güveni ve gençlerin başarılarına olan inançlarını görmenin kendilerini onurlandırdığını ifade etti.

Mezun olan öğrencilere “Çok çalışın, adil olun, aldığınızdan fazlasını vermek için yarışın. Siz sevgili gençler, bugün burada sizin başarılarınızı, çabalarınızı ve tutkularınızı kutlamak için toplandık.  Üniversite eğitimi, sadece bir diploma almakla ilgili değildir. Bilginin ötesinde, burada kazandığınız yetenekler, hayatın her alanında size rehber olacaktır” şeklinde hitap etti.

Öğrencilere, “Bundan sonraki yolculuklarında yaşam boyu bir öğrenme süreci olduğunu hatırlatarak, öğrenmeye devam ederek, hayatta karşılaştığınız zorluklar karşısında cesur olun hata yapmaktan korkmayın, hatalardan çıkarılan her ders sizleri başarıya taşıyan tecrübeleriniz olacaktır” şeklinde tavsiyede bulundu.

Törende öğrencilerle birlikte olmak, onları yeni başlangıçlara uğurlamanın onur olduğunu ifade eden Başkan Eral Osmanlar, “Her birinizin, gelecekte ülkemizi ve dünyamızı daha da iyi bir yer yapmak için çaba göstereceğinden eminim.” Sözleriyle öğrencilerin geleceğe iyi birer bireyler olmaları için çok çalışmaları gerektiğini vurguladı.

BAU KIBRIS REKTÖRÜ PROF. DR. MEHMET TOYCAN: “TÖRENDEN AYRILIRKEN, HAYATINIZI DAHA İLERİYE TAŞIMAK İÇİN NELER YAPABİLECEĞİNİZİ KENDİNİZE SORMAYI UNUTMAYIN”

BAU Kıbrıs Rektörü Prof. Dr. Mehmet Toycan, BAU Global Eğitim Ağının üyesi olan Bahçeşehir Kıbrıs Üniversitesi; ismine yaraşır şekilde oluşturulan Kampüs gelişim planı çerçevesinde yatırımlarına devam ettiğini ifade etti.

İnşası tamamlanmakta olan tam donanımlı yeni Fakülte binası ile yeni programlar için tasarlanan özel laboratuvarlar ile gelişime devam etmekte olduğunu vurguladı.

Bu vizyona destek veren başta Mütevelli Heyet Başkanı Eral Osmanlar ve Mütevelli Heyet üyelerine teşekkürlerini iletti.

Çok kültürlü eğitim ortamı ve öğrenci profili ile uluslararasılaşma vizyonları doğrultusunda, başta BAU Global Eğitim Ağındaki Üniversiteler olmak üzere dünyanın çeşitli seçkin Üniversiteler ile işbirliklerine başladıklarını vurguladı.

Hukuk programı için Chicago Kent College, Illunois Tech Universitesi, Pakistan University of Central Pubjab ile Yazılım Mühendisliği ile Yapay Zekâ Mühendisliği programı, Bay Atlantic ifade etti.

Rektör Prof. Dr. Mehmet Toycan, önemli uluslararası antlaşmaların gerek Bahçeşehir Kıbrıs Üniversitesi gerek ise Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti devletinin statüsü açısından son derece önemli olduğunu sözlerine ekledi.

Prof. Dr. Mehmet Toycan, konuşmasının sonunda, “Törenden ayrılırken, hayatınızı daha ileriye taşımak için neler yapabileceğinizi kendinize sormayı unutmayın. Koşullarınıza rağmen yaşadığınız çevreyi nasıl daha iyi hale getirebilirsiniz değerlendirin. Tolstoy’un da dediği gibi “Bilin ki; Yaşadıklarınızla değil, yaşattıklarınızla anılırsınız” sözleri ile tüm mezunları tebrik etti.

Törende, mezun olan öğrenciler adına 2023 Akademik yılı okul birincileri Dorra Romdhane ve Albert David Bangura konuşma yaptılar.

Yapılan konuşmanın ardından 2022-2023 Akademik Yılı mezunları adına sembolik ağaca plaket asma seremonisi gerçekleştirildi.

Dereceye giren mezunlara verilen ödüllerin ardından diplomalar takdim edildi.

Törende, öğrenciler keplerini atarken havai fişek gösterisi eşliğinde mutlulukları görülmeye değerdi.

Paylaş