Mine Atlı: Ne kullanamayacağımız açılışa giderim ne de Erdoğan’ın elini sıkmak için sıraya girerim

5
Mine Atlı
reklam alani

TDP Genel Başkanı Mine Atlı, Ercan Havalimanı’nın açılışına davet edilmediklerini ifade ederek, “Davet edilseydim de ne kullanamayacağımız açılışa giderdim ne de Erdoğan’ın elini sıkmak için sıraya girerdim” ifadelerini kullandı.

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Mine Atlı, kendisi dahil birçok Kıbrıslı Türkün kullanamadığı havalimanının açılışına gitmeyeceğini, Kıbrıs Türk toplumuna “besleme” diyen ve siyasi iradesini gasp eden T.C. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elini sıkmak için de sıraya girmeyeceğini söyledi

“BAĞIMSIZ HÜKÜMETİN HAVALİMANI AÇILIŞ TARİHİNE BİLE ERDOĞAN KARAR VERDİ”

Parti adına yazılı açıklama yapan Mine Atlı, “Tarihin en büyük peşkeşlerinden” olarak anılan yeni Ercan Havalimanı ihalesinin bundan tam 11 sene önce (2012) sonuçlandığını hatırlatarak, yeni terminal binası ve pistinin yapımının ise ihale şartnamesine aykırı olarak yıllarca sürümcemede bırakıldığını belirtti.

Bu 11 yıllık süreç içinde de sürekli vergi affı ve mahsuplaşma ile Kıbrıs Türk halkının sırtına yüklenerek borçları silinen ilgili şirketin yaptığı; uzmanlara göre teknik ve alt yapı olarak birçok eksiği ve dolayısıyla can güvenliği açısından riski olan yeni terminal binası ve pistinin açılışının yapılacağını hatırlatan Mine Atlı, açılış tarihine dahi T.C. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın karar verdiğini vurguladı.

“NE KULLANAMAYACAĞIMIZ AÇILIŞA GİDERİM NE DE ERDOĞAN’IN ELİNİ SIKMAK İÇİN SIRAYA GİRERİM”

Sözde hükümetin, uzmanların tüm uyarılarına rağmen Erdoğan’ın sözlerini emir addederek buna uyduğunu ve Kıbrıs Türk toplumunun paralarıyla yapılan yeni havalimanı açılışına toplumun önemli bir kesimini oluşturan muhalif partilerin davet edilmediğini söyleyen Mine Atlı, davet edilse dahi gitmeyeceğini çünkü şaibeli yapım süreci dışında toplumun aydın ve muhalif kesimlerinin o havaalanını kullanamayacak olmasının sebebinin bizzat Erdoğan olduğunu belirtti.

Mine Atlı, “Ben, ne kendim dahil birçok insanımın kullanamadığı havalimanının açılışına giderim ne de bize besleme yakıştırması yapan, siyasi irademizi gasp eden ne özgürlük ne de demokrasiden anlayan Erdoğan’ın elini sıkmak için sıraya girerim” dedi.

“BUGÜN YOK SAYDIKLARI BİZLER TARAFINDAN VERİLECEK MÜCADELEYLE YARIN YARGI ÖNÜNE ÇIKACAKLAR”

Açılışa davet edilmeyenin sadece TDP olmadığına, birçok muhalif parti, örgüt ve medya kurumunun da çağırılmadığına dikkat çeken Mine Atlı, birçok Kıbrıslı Türkün Türkiye’ye giriş yasağı nedeniyle kullanamayacağı bir havalimanının Kıbrıs Türk toplumu adına açıldığını söyleminin, atama hükümetin iki yüzlülüğünün vardığı boyutun göstergesi olduğunu söyledi.

Atlı, “Bugün şaibelerle dolu yeni havalimanını açanlar, 11 yıllık süreçte yapılan yasa dışı tüm vergi afları ve çıkar ilişkileri nedeniyle, bugün yok saydıkları bizler tarafından verilecek mücadeleyle yarın yargı önüne çıkacaklarını bilmelidir” dedi.

Paylaş