Devrim Barçın: Asgari ücret en az brüt 20 bin 152 TL olmalı

6
Devrim Barçın
reklam alani

CTP Milletvekili Devrim Barçın, “Asgari ücret en az brüt 20 bin 152 TL olmalı ve sadece üretici ile esnafa yerel istihdamı desteklemeye yönelik prim desteği verilmeli” dedi.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Devrim Barçın, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, dün belirlenen asgari ücreti eleştirerek, “Asgari ücret en az brüt 20 bin 152 TL olmalı ve sadece üretici ile esnafa yerel istihdamı desteklemeye yönelik prim desteği verilmeli” dedi.

CTP’li vekil Barçın, “Devlet ve sosyal sigortalar, ödeme yaptığı tüm çalışan ve emekli maaşlarına yönelik düzenleme yaparken baz aldığı 6 ayda bir hayat pahalılığının maaşlara yansıtılması, 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren komisyon hiç toplanmadan aynı şekilde asgari ücrete de yasa ile uygulanmış olsaydı bugün asgari ücret brüt 20 bin 152 TL, net 17 bin 532 TL olacaktı ki bu uygulamanın yapılmadığı ilk ve tek dönem “istikrarlı” UBP hükümeti dönemidir” açıklamasını yaptı.

Barçın, “UBP’li bakanlar kendi maaşlarına 6 ayda bir hayat pahalılığı alırken bu hakkın asgari ücretliye verilmemesine yani Bakanlar Kurulu’na gönderilen bu yanlış asgari ücrete bakanlar onay verecek mi hep birlikte göreceğiz” diye konuştu.

Barçın, “Hayat pahalılığının bir maaş artışı olmadığı ve yüksek enflasyonist dönemlerde, 6 ayda bir verilen hayat pahalılığı ödeneğinin daha verilmeden eridiği bir ortamda tek çözüm, tüm giderlerimizin dövize endekslendiği gibi emekçilerin ücretlerinin de dövize endekslenmesi ve en azından alım gücünün korunmasıdır” ifadelerini de kullandı.

Paylaş