Ali Başman: Milletvekilliği seçimlerinin kimlerin arasında geçeği belli

6
Ali Başman
reklam alani

UBP Milletvekili adayı Ali Başman, UBP açısından 24 milletvekilinin 25’e çıkmasının çok önemli olduğunu çünkü bunun 2027 yılına kadar UBP’nin iktidarda kalmasına işaret ettiğini söyledi; “Milletvekilliği seçimlerinin kimlerin arasında geçeği belli” dedi.

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili adayı Ali Başman, BRT TV’de yayınlanan ‘Manşet+’ adlı programa konuk olarak 25 Haziran’da yapılacak olan ara seçimi değerlendirdi.

“Ben hayatım boyunca ofislerde oldum, halkla temasımız da az oldu bu yüzden…” şeklinde konuşan UBP Milletvekili adayı Ali Başman, yine de insanların kendine olan ilgi ve alakasının çok güzel olduğunu ifade ederek, neden daha önce sahaya inmediğini sorguladığını söyledi.

Seçim sürecinin zor olduğuna değinen Ali Başman, “Tek aday olmakta ayrı bir şekilde zor ama beni çok el üstünde tutuyorlar umarım anlımızın akı ile çıkacağız bu seçimden” dedi.

“SEÇİMİN BELİRLEYİCİSİ EKONOMİ OLACAK”

Bu seçimin belirleyicisinin ise ekonomi olduğunu dile getiren Başman, insanların en çok konuştuğu konunun da cepleri olduğunu söyledi.

Başman, “Hükümetimiz bazı KDV’lerin sıfırlanması yönünde kararlar açıkladı ve bunların devamı gelecektir… Benimde konu ile ilgili önerilerim olacak” şeklinde konuşarak, her eve girmesi gereken temel malzemelerde ve hükümetin müdahale edebildiklerinde indirime gidilebileceğini kaydetti.

“Asgari ücrete gelecek zam belki yüzde 30’u geçecektir ama küçük işletmelerimiz 12 bini dahi ödeyemiyor” ifadelerini kullanan Başman, işveren sigortası ve sosyal prim desteği ile ilgili de çalışmalar yapıldığını kaydetti.

“DEVLETİN ÖNCELİĞİ HER ZAMAN HALKIN REFAHI OLMALI”

Devletin önceliğinin her zaman halkın refahı olması gerektiğine değinen Başman, kendisinin de düşünce tarzının bu şekilde olduğuna değindi.

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman’ın ‘stabil para muhasebesine geçiş’ konusunda da değerlendirmelerde bulunan Başman, bu konunun muhasebesel olarak mümkün olmadığını dile getirdi.

“Muhalefet partisi bunu neden iktidarda iken gündeme getirmedi?” şeklindeki sorusunu soran Başman, bu konunun pratikte çok mümkün olmadığının altını çizdi.

“TL KULLANIMI MAAŞLAR AÇISINDAN AVANTAJ OLMUŞ GİBİ GÖRÜNÜYOR”

Başman, “Bizde verilen hayat pahalılığı ve maaş zammına bakıldığında euro ile verilseydi daha düşük kalacaktı… TL kullanımı maaşlar açısından avantaj olmuş gibi görünüyor” dedi.

“MİLLETVEKİLLİĞİ SEÇİMLERİNİN KİMLERİN ARASINDA GEÇEĞİ BELLİ”

Milletvekilliği seçimlerinin kimlerin arasında geçeğinin ise belli olduğunu kaydeden Başman, “Partileri ayrı tutuyorum ama bağımsız giren de çok aday var… UBP açısından 25. milletvekili çok önemlidir” diyerek, 24 milletvekilinin 25’e çıkmasının 2027 yılına kadar UBP’nin iktidarda kalması demek olduğunu söyledi.

Paylaş