Eski EL-SEN Başkanından sendikaya şaşırtıcı sözler: “8 aydır ne yaptınız? Terfilerle mi ilgilendiniz?”

5
Kubilay Özkıraç
reklam alani

Eski EL-SEN Başkanı Kubilay Özkıraç, olup bitenlerde bir çok arıza gördüğünü dile getirerek şaşırtıcı sözler sarf etti. EL-SEN’in mevcut yönetimine “8 aydır ne yaptınız?” diye de sordu.

Elektrik kesintileri, mecliste değiştirilmek istenen yasa ve sokak eylemleri konusunda değerlendirmeler devam ediyor.

Konu hakkında sözleri çok tartışılacak EL-SEN’nin eski Başkanı Kubilay Özkıraç, AKSA’nın bu ülkeden gideceğine inanmadığını dile getirdi.

“Sendika kimsenin acentesi değildir” diyen ve CTP-MYK ile sendika ilişkisine de değinen Özkıraç, Genç TV’de Muazzez Gazihan’a şöyle dedi;

“…daha öncede eylemler yapıldı. Sonuç alınır mı? Devletle protokol yaparsan sonuç alınır mı, hayır. Eleştirim var sendikaya? 8 aydır ne yaptılar? Sendika yöneticileri 8 aydır ne yaptı.. Bu işleri bırakacaklar artık? Terfileri konuşmaktan yapamadılar belki.. Fırsatları olmadı!

Sendika yöneticilerinin kendi işlerini çözüyor.. Ayrıca stratejik hataları da var eylemlerde..

CTP bu ülkeye lazımdır, destekleri de önemli bunu söylüyorum ama onların sahaya inmesi işi siyasallaştırmıştır… Önde EL-SEN olmalı… Ben AKSA’nın bu ülkeden gideceğine inanmıyorum. Santral-trafonun gelmesi, kurulması en az bir yıl ister. Burada yapılması gereken muhalefeti iktidarı ve AKSA ile bir masa etrafında toplanmaktır… Tüm siyasi partiler AKSA’ya bağımlılığa katkı koymuşlardır. Hepsi…”

Sabotaj iddiaları konusunda ise eski sendikacı Özkıraç, “sendikanın yerinde olsam devlet dairelerinin elektriklerini keserdim, borçlular..” dedi ve bu suçlamaların karşılıklı olduğunu dile getirerek “Mayıs Haziran’dan sonra nereye gidiyoruz? Asıl mesele bu” diye konuştu.

Paylaş