Ferdi Sabit Soyer: Erken seçimi uzatacak her adım, başlarken kaybetmeyi derinleştirecek

21
Ferdi Sabit Soyer
reklam alani

Eski başbakanlardan Ferdi Sabit Soyer, erken seçimi uzatacak her adımın başlarken kaybetmeyi derinleştireceğini vurguladı.

Eski başbakanlardan, Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin (CTP) eski genel başkanı Ferdi Sabit Soyer, tv2020’de katıldığı ‘Güne Merhaba’ programında gündemi değerlendirdi.

“TÜRKİYE SEVGİSİNİ İSTİSMAR ETMEK ZARAR VERİYOR”

Soyer, erken seçimi uzatacak her adımın başlarken kaybetmeyi, tüm kurum ve toplumun kaybını daha da derinleştireceğini söyledi. Türkiye sevgisini istismar ederek ya da Türkiye’den gelip kendi kafasına göre Kuzey Kıbrıs’a şekil verdirmeye çalışanların yarattığı atmosferin artık kimseye faydası olmadığının altını çizen Soyer, yapılanın Türkiye ve Kıbrıs Türk halkına zarar verdiğinin anlaşılması gerektiğini belirtti. Soyer, “Türkiye sevgisinin istismarıyla yapılacak siyasetin en başta Türkiye ve Kıbrıs Türk halkına zarar veriyor” dedi.

UBP KURULTAYINA KATILIM ORANI… “İBRET VERİCİ”

İnsanların siyasete sırt dönmemesi gerektiğinin altını çizen Soyer, UBP kurultayına katılımın yüzde 52’de kalmasıyla ilgili “ibret verici” dedi. Protokol konuşmalarına işaret eden Soyer, yeni siyaset olarak belirtilenin en eski siyaset oldurganı ifade etti.

“MÜDAHALELERLE OLUŞAN HADİSELERDEN TÜRKİYE YÖNETİMLERİ DE MEMNUN DEĞİL”

AKP Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım’ın UBP kurultayında yaptığı konuşmaya da işaret eden Soyer, Yıldırım’ın çeşitli görevlerde, Kıbrıs’tan farklı siyasilerle çalıştığını kaydetti. Yıldırım’ın Salih Usar, Salih Miroğlu ve Hasan Taçoy ile çalıştığını hatırlattığını kaydeden Soyer, Yıldırım’ın “Biz her görüşle çalışmaya hazırız” dediğini belirtti. “Salih Usar’ın CTP-DP koalisyon hükümetinin Bayındırlık ve Ulaştırma bakanı olduğunu anımsattı; Yıldırım’ın mesaj verdiğini söyledi.

Yıldırım’ın konuşmasında Hasan Taçoy’u destekler pozisyonda anılmayı istemediğini kaydettiğini de belirten Soyer, “Demek ki UBP’nin ve daha evvel Cumhurbaşkanlığı seçiminde Türkiye’den gelen müdahalelerle oluşan ortamdan doğan hadiseden artık Türkiye yönetimlerinin de memnun olmadığı ortaya çıkıyor” dedi.

Paylaş