Yasa dışı yollardan ülkeye getirilen 14 düzensiz göçmen kayıp!

7
Ömer Faruk Şengil
reklam alani

Antalya’dan KKTC’ye düzensiz göçmen getiren zanlılar 5 zanlı mahkeme huzuruna çıkarıldı. Mahkemede yeminli şahadet veren Polis Çavuşu Ömer Faruk Şengil, zanlıların getirdiği 14 düzensiz göçmenin kayıp olduğunu açıkladı.

“İnsan kaçakçılığı” suçundan tutuklanan Mesut Şanlı, Rasit Almohamad, Murat Kıyıcı, Onur Güren ve Fidan Dağcı Güren tutukluluk talebi ile mahkemeye çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren Polis Çavuşu Ömer Faruk Şengil, zanlılar Mesut Şanlı, Rasit Almohamad ve Murat Kıyıcı’nın Antalya’dan 9 metre uzunluğunda ‘Chico’ isimli zodyak ile düzensiz göçmenleri KKTC kara sularına bırakarak kaçmaya çalışırken, Sahil Güvenlik tarafından kovalama sonrası Girne açıklarında yakalandıklarını açıkladı.

Üç zanlının ifade vererek suçlarını kabul ettiklerini aktaran Şengil, zanlıların tasarrufunda bulunan cep telefonunun da incelendiğini ve Onur Güren ile telefon görüşmesi tespit ettiklerini söyledi.

Şengil, Lapta Belediyesi’nde çalışan Onur Güren’in iş yerinin civarında pusu kurduklarını, araca bineceği esnada yakalamaya çalıştıklarını ancak zanlının polisleri görünce telefonunu kırdığını aktardı.

Zanlı Güren’in sorgusunda sorulan sorulara ‘dalga geçerek’ cevap verdiğini sözlerine ekleyen Şengil, Güren’in eşi Fidan Dağcı Güren’in de cep telefonuyla görüşme yaptığını, ayrıca insan kaçakçılığı suçlarından elde edilen gelirin Fidan Dağcı Güren’in banka hesaplarına aktarıldığını belirtti.

Şengil, Mali Şube ekiplerince hesapların incelemeye alındığını aktararak, zanlı Murat Kıyıcı’nın Antalya’dan balık avlamak için evden çıktığı yönünde ailesine beyanda bulunduğu gün tekne ile KKTC’ye düzensiz göçmen taşıdığının ortaya çıktığını kaydetti.

14 DÜZENSİZ GÖÇMEN KAYIP

Yaşa dışı yollardan ülkeye getirilen 14 düzensiz göçmenin hâlâ kayıp olduğunu dile getiren Şengil, aranan bir şahsın ve arabanın olduğunu ifade etti, zanlı Onur Güren’in benzer suçtan dosyası olduğunu da mahkemeye iletti.

‘HASTA’ VE ‘4 YAŞINDA ÇOCUĞU’ OLDUĞUNU SÖYLEYEN ZANLI GÜREN EŞİNİN SERBEST BIRAKILMASINI İSTEDİ

İncelenecek kamera görüntüleri olduğunun altını çizen Şengil, zanlıların 8 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Zanlıların avukatı Ömer Guran ise Şengil’in talebine itiraz etmesi sonucu duruşma yapıldı.

Duruşmada dinlenen Onur Güren, eşinin telefonunu kendisinin kullandığını ayrıca eşine ait cep bankacılığı hesaplarını da kendisinin kullandığını öne sürdü. Hasta ve 4 yaşında çocuğu olduğunu ifade eden zanlı Güren, eşinin suçsuz olduğunu söyledi ve serbest bırakılmasını istedi.

2’ŞER GÜN TUTUKLULUK KARARI

Yargıç Zehra Yalkut Bilgeç, 3 zanlının itiraf içerikli beyanları olduğunu, Ceza Yasası’nda bu suçla ilgili tadilata gidildiğini ve günümüzde dünyanın en büyük sorunlarından birinin “İnsan Kaçakçılığı” suçu olduğunu ifade etti.

Yargıç Bilgeç, suçun organize bir şekilde işlendiğini belirterek, soruşturmanın çok kapsamlı sürdüğünü zanlıların 2’şer gün daha tutuklu kalmasına karar verdi.

Paylaş