Çocuk Psikiyatrı Dr. Ayşe Zeki’den ebeveynlere hatırlatma: Bu sadece bir sınav başarının yegane göstergesi değil…

49
Çocuk Psikiyatrı Dr. Ayşe Zeki’den ebeveynlere hatırlatma: Bu sadece bir sınav başarının yegane göstergesi değil...
reklam alani

Çocuk Psikiyatrı Dr. Ayşe Zeki, çocukları sınavlara girecek ailelere seslenerek, çocukların oyun vaktinden çalınarak bu hazırlıkların yapıldığının unutulmaması gerektiğini kaydederek, “Bu sadece bir sınav başarının yegane göstergesi değil…” dedi.

Çocuk Psikiyatrı Dr. Ayşe Zeki, çocukları sınavlara hazırlanan ebeveynlere yönelik açıklama yaptı.

Dr. Ayşe Zeki, annelere ve babalara seslenerek, “Koleje Giriş Sınavı (KGS) ile ilgili yavrularınızın hazırlıkları devam ediyor ve ocak ayı sonunda ilk basamağı yapılacak” dedi.

Zeki, bunun uzun ve meşakatli bir yol olduğuna dikkatleri çekerek, bunu ‘sondan bir evvelki adım’ olarak değerlendirdi.

“Çocukların aslında oyun vaktinden çalarak bu hazırlıkları yaptığınızı unutmadan bu yolda devam etmeyi unutmamanızı dilerim” diyen Zeki, bazı hususlarda hassasiyet gösterilmesi gerektiğini bir çocuk psikiyatristi olarak şiddetle önerdi.

Ayşe Zeki, hassasiyetli davranılması gereken konuları şu maddelerle sıraladı:

“1. Bu sadece bir sınav, kazanılabilir de kaybedilebilir de, başarının yegane göstergesi değildir.

2. Çocuklar ve ebeveynler arasında bu sınavın ciddi anlamda rekabet duygusu yarattığını gözlemliyorum. Bu çocukların arkadaş ilişkilerini olumsuz olarak etkiliyor. Dostluk, arkadaşlık, dayanışma ve takım olabilme, birlikte iş yapıcılık ve üretken olabilme, farklılıkları tolere edebilmenin temelleri bu yaşlarda atılır. Bu ülkenin buna çok ihtiyacı var. Bunu zedelememeye ve oluşmasını desteklemeye dikkat edilmeli.

3. Hayatta bir yere ulaşabilmenin sadece bir yolu yoktur. Vazgeçmeden hedef koyduğumuza yürümek bizi esas başarıya götürür.

4. Sadece akademik başarı perspektifinden başarı değerlendirilmez. Başarı seçtiğiniz yol ve meslek ne olursa olsun onu severek ve adanmış olarak yapmaktan geçer.

5. Zorbaca rekabet yapıcı değil yıkıcıdır. Rekabetin ahlaklısı ve karşımızdakine saygı duyularak yapılanı makbülüdür. Zira yıkıcı olan türü bir toplumu ilerletmez… Yerinde saydırır hatta geriye götürür.”

  • İki aracın çarpıştığı kazada, otobüs durağında bekleyen yaya yaralandı

    İki aracın çarpıştığı kazada, otobüs durağında bekleyen yaya yaralandı

    Lefkoşa-Gazimağusa anayolunda dün yaşanan kazada, iki aracın çarpışması sonucu savrulan araçlardan biri otobüs durağındaki yayaya çarptı. Lefkoşa-Gazimağusa anayolunda dün 15.00 saatlerinde yaşanan kazada, iki araç çarpıştı, çarpışma sonucu savrulan araç otobüs durağındaki yayaya çarptı. Polis Basın Subaylığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Âdem Boran (E-59) yönetimindeki GT 555 plakalı salon araç ile Gazimağusa istikametine doğru seyrettiği sırada,…


  • Yatak odasından 42 bin Sterlin çalan kişi, Ercan’dan çıkış yaparken tutuklandı

    Yatak odasından 42 bin Sterlin çalan kişi, Ercan’dan çıkış yaparken tutuklandı

    Girne’de bir evin yatak odasından, 42 bin Sterlin çalan kişi, Ercan’dan çıkış yaparken tutuklandı. Girne’de bir evin yatak odasından, çantada muhafaza edilen toplam 42 bin Sterlin nakit paranın çalınması ile ilgili olarak yürütülen ileri soruşturmada, meselede zanlı olarak görülen A.M.S.(E-24) Ercan Havalimanı’nda, yurt dışına çıkış yapacağı sırada tespit edilerek tutuklandı. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.


  • Tufan Erhürman: Kıbrıs Türk halkı “diyalogdan bile kaçan taraf” pozisyonunu hak etmiyor

    Tufan Erhürman: Kıbrıs Türk halkı “diyalogdan bile kaçan taraf” pozisyonunu hak etmiyor

    CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman Meclis’te yaptığı konuşmada, Kıbrıs Türk halkının, “diyalogdan bile kaçan taraf” pozisyonunu hak etmediğini kaydetti. Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman Meclis’te yaptığı konuşmada, Kıbrıs Türk halkının, “diyalogdan bile kaçan taraf” pozisyonunu hak etmediğine dikkat çekti. Tufan Erhürman, “Siyasi görüşler ne kadar farklı olursa olsun, diyalogdan bile kaçan taraf…


Paylaş