Sahte para zanlılarından 1’inin suçsuz olduğu anlaşıldı: 4 zanlı cezaevine gönderildi

40
Sahte para zanlılarından 1’inin suçsuz olduğu anlaşıldı: 4 zanlı cezaevine gönderildi
reklam alani

Girne’de sahte para suçlamasıyla tutuklanan zanlılar Hasan Can, Mehmet Şeker, Aydın Sesver, Mehmet Nuri Tunç ve Sabit Polat teminat şartlarını yerine getiremedikleri gerekçesiyle cezaevine gönderildiler. Suçsuz olduğu anlaşılan İdris Dorun ise serbest bırakıldı.

Girne’de sahte para suçlamasıyla tutuklanan Hasan Can, Mehmet Şeker, Aydın Sesver, Mehmet Nuri Tunç ve Sabit Polat mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Suçsuz olduğu anlaşılan İdris Dorun ise serbest bırakıldı.

Girne Adli Şube’de görevli polis memuru Fatoş Savaşır, Hasan Can’ın Girne’de bir casinoda 900 ABD doları ve 70 Euro sahte para piyasaya sürmeye kalkışırken yakalandığını ifade etti.

Polis, zanlının ifadesinde paraları zanlı Tunç’tan aldığını öne sürdüğünü belirterek, Tunç’un ise sahte paraları Lefkoşa’da yerde bulduğunu iddia ettiğini ve Sabit Polat’a verdiğini öne sürdüğünü kaydetti.

Savaşır, Polat’ın da gözaltına alındığını ifadesinde ise sahte paraları Mehmet Şeker’e verdiğini ileri sürdüğünü belirtti.

Soruşturmanın tamamlandığını belirten Savaşır, Hasan Can, Mehmet Şeker, Aydın Sesver, Sabit Polat’ın bir teminata bağlanmasını talep etti.

Savaşır, Mehmet Nuri Tunç’un ise turist statüsünde bulunduğunu belirterek, teminat talep etti.

Mahkeme, Mehmet Nuri Tunç’un 2 ayı aşmayacak süreyle cezaevine gönderilmesine emir verdi. Hasan Can, Mehmet Şeker, Aydın Sesver, Sabit Polat’ın ise kişi başı 15 bin TL nakit teminat yatırmaları ve her biri için bir kefilin 200 bin TL kefalet senedi imzalaması şartları ile tutuksuz yargılanmalarına karar verildi. Ancak 4 zanlı teminat şartlarını yerine getiremediği için 2 ayı aşmayacak bir süreyle cezaevine gönderildi.

Paylaş