Filiz Besim: Hiçbir eğitimi olmayan insanlara hastalarımızı emanet etmek cinayettir

8
Filiz Besim
reklam alani

Eski sağlık bakanlarından CTP Milletvekili Filiz Besim, hasta refakatçisi ve hasta bakıcılığı konusunun ivedi olarak çözülmesi gerektiğini belirtti. Besim konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Hiçbir eğitimi olmayan insanlara hastalarımızı emanet etmek cinayettir” dedi.

Eski sağlık bakanlarından Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Filiz Besim, Kıbrıs Postası’nın gündeme taşıdığı 5 Aralık tarihinde 71 yaşındaki Müslüm Toprak’ın Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Onkoloji Merkezi’nde kendi hayatına hastanede son vermesi ile ilgili olarak kişisel sosyal medya hesabından açıklama yaparak, yaşanan olayın herkesin boğazını düğümlediğini söyledi.

CTP Milletvekili Filiz Besim, Onkoloji Merkezi’nde yatan hastanın 5. kata çıkıp kendini aşağı atmasının üzücü olduğunu ifade etti.

Olayın yaşanmasında birçok faktörün olduğuna işaret eden Filiz Besim, “Hastanın psikolojisi, hastanenin güvenlik zaafiyeti ama en önemlisi hasta bakıcı ya da refakatçi problemidir. Hastanın yanında refakatçisi olduğu halde kimse görmeden beşinci kata çıkması aslında hasta refakatçileri konusunda ne kadar vahim durumda olduğumuzun net göstergesidir “açıklamasında bulundu.

“HİÇBİR EĞİTİMİ OLMAYAN İNSANLARA HASTALARIMIZI EMANET ETMEK CİNAYETTİR”

Filiz Besim hasta refakatçi sorununun bir türlü çözülemediğine değinerek, “Hastanelerde mafyalaşan, astronomik paralarla hem de hiçbir vergisi olmadan, hiçbir eğitimi olmayan insanlara hastalarımızı emanet etmemiz cinayettir demiştik. Üç dört hastaya birden bakmaya çalışan, hepsinden para alan ve üstüne üstlük hastanenin düzenini bozan bu insanlara göz yumulmasının sonuçları maalesef geçen hafta yaşadığımız olaydır” ifadelerini kullandı.

Filiz Besim, yaşanan olayın sadece görünen kısmı olduğundan bahsederek, bakıcıların elinde mutsuz, acı çeken hastaların olduğundan bahsederek, “Haraca bağlanan çaresiz aileler var” dedi.

Besim, 2019 yılında hasta refakatçisi ve hasta bakıcılığı konusunda ivedi çözümler bulmaya çalıştıklarını ifade ederek, bir sistem kurduklarını belirtti. Sistemin yasal eksikliklerinin de olduğunu söyleyen Besim, “Eksikliklerin tamamlanması gerekiyordu” ifadelerine yer verdi.

Besim, konunun ivedi olarak bir an önce Sağlık Bakanlığı’nın kontrolünde çözülmesi gerektiğini açıklayarak, “Bu pahalılıkta insanların işlerini bırakıp hastanelerde yakınlarına refakat etmeleri çok zordur. Kaldı ki bu konu eğitimli kişiler tarafından yapılmalıdır” açıklamasında bulundu.

Paylaş