Erdoğan Sorakın: “İki vakit namazı cemaatle kılacak çocuklara bir bisiklet vaadi!”

8
Erdoğan Sorakın
reklam alani

CTP Genel Sekreteri Erdoğan Sorakın, TC Lefkoşa Büyükelçiliği, Evkaf ve Din İşleri Dairesi’nin, ‘Dini Bilgiler Kursu’ düzenleyerek, kurs süresince her gün iki vakit namazını camide cemaatle kılacak çocuklara bisiklet vaadi verildiğini söyledi.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Sekreteri Erdoğan Sorakın,sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunarak, ülkede her geçen gün ilginç gelişmeler yaşandığını, TC Lefkoşa Büyükelçiliği, Evkaf ve Din İşleri Dairesi’nin, ‘Dini Bilgiler Kursu’ düzenleyerek, kurs süresince her gün iki vakit namazını camide cemaatle kılacak çocuklara bisiklet vaadi verildiğini kaydetti.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu’na “Bu gelişmeden haberiniz var mı?” diye soran Sorakın, şu soruları yöneltti:

“Kurs izinli mi? Hangi yaş gruplarını kapsar ? Ne kadar sürer? Çocukların pedagojik gelişimlerini nasıl etkiler?”

“Sayın Bakan ihtiyacımız olan bilimsel, laik ve çağdaş eğitimdir. Bu da Eğitim Bakanlığının yetkisinde olup, asli görevidir. Bu yetkinin devredilmesi Anayasa’ya aykırıdır” diyen Sorakın, Eğitim Bakanı Amcaoğlu’nun yönetemediğini, sadece seyrettiğini vurguladı.

Sorakın’ın söz konusu paylaşımı şöyle:

“Ülkede her gün ilginç gelişmelerle karşı karşıya kalıyoruz. Anayasa ve yasalarımıza rağmen ve hiç bir yetkileri olmadığı halde TC Elçiliği, Evkaf ve Din İşleri Dairesi İşbirliği ile promosyonlu ‘Dini Bilgiler Kursu’ düzenleniyor. Promosyonu ise ‘kurs süresince her gün iki vakit namazını camide cemaatle kılacak çocuklara ‘bisiklet’ vaadi.

Sn Bakan bu gelişmeden haberiniz var mı? Kurs izinli mi? Hangi yaş gruplarını kapsar ? Ne kadar sürer? Çocukların pedagojik gelişimlerini nasıl etkiler?

Sn Bakan ihtiyacımız olan bilimsel, laik ve çağdaş eğitimdir. Bu da Eğitim Bakanlığının yetkisinde olup, asli görevidir. Bu yetkinin devredilmesi Anayasa’ya aykırıdır. Sn Bakan yönetmiyorsunuz, sadece seyrediyorsunuz.”

Paylaş